Nieuwe info over de iPhone 8 gelekt

Nieuwe info over de iPhone 8 gelekt

Foto: REUTERS

2017 belooft een spannend jaar te worden voor iPhone-liefhebbers. Op de Chinese microblog-site Weibo zijn er mogelijke details over Apple’s plannen voor 2017 gelekt. Naar verluidt heeft de tech-gigant drie verschillende modellen in de pijplijn zitten. Bovendien zouden de nieuwe modellen goedkoper zijn dan de huidige, een primeur voor Amerikaanse bedrijf.

In 2017 blaast de iPhone 10 kaarsjes uit, iets wat het bedrijf zeker niet zomaar voorbij gaat laten gaan. Dat bewijst een lek van een gebruiker van de Chinese microblog-site Weibo aan bgr.com. De info die daar gelekt werd is tot heden altijd betrouwbaar gebleken.

“Ferrari”

De iPhone 8 zou als werktitel “Ferrari” hebben en zal naar verluidt een AMOLED-scherm hebben zonder rand. Ook zou Apple aan een prototype werken met een gebogen scherm, net als de Samsung Galaxy S. Ook tonen de gelekte Chinese plannen een volledig hertekend moederbord in twee delen, één voor de processor en opslag en een ander voor de bluetooth- en wifi-modules.

Een ander hardnekkig gerucht dat steeds weer de kop opsteekt is dat van een volledig glazen iPhone. In safierglas is dit technisch mogelijk al valt dit niet te linken aan de verandere prijs-strategie. Safierglas is namelijk bijzonder duur om produceren.

Verder zou de Californische gigant nog werken aan draadloos laden en zou de iconische home-knop verdwijnen. Op de iPhone 7 is deze al geen échte knop meer.

De iPhone 7s en 7s plus zullen hoogstwaarschijnlijk de klassieke upgrade krijgen. Visueel identiek aan hun voorgangers zullen deze modellen weinig nieuws onder de zon zijn buiten lichtjes verbeterde hardware, zoals een ietsjes snellere processor, mogelijk een beter scherm en batterij die langer meegaat.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees