Lotto-Soudal moet Enzo Wouters enkele maanden missen

Lotto-Soudal moet Enzo Wouters enkele maanden missen

Enzo Wouters, hier naast André Greipel Foto: Photo News

Brussel -

Renner Enzo Wouters, neoprof bij Lotto-Soudal, is enkele maanden buiten strijd nadat vrijdag bij een kijkoperatie ontstoken weefsel aan het kapsel van de linkerknie werd verwijderd. Dat heeft de Belgische WorldTour-formatie zaterdag bekendgemaakt. Wouters mag binnen een drietal weken voorzichtig de fietstrainingen hervatten, maar mist dus een groot deel van het voorjaar.

“Natuurlijk is dit een domper als je na het eerste trainingskamp al onder het mes moet”, aldus de 20-jarige Wouters, die vrijdag de ingreep onderging bij dokter Claes in Herentals. “Anderzijds gebeurt het beter nu dan binnen enkele maanden. Volgens de dokter is er vrij veel ontstoken weefsel weggenomen en was de ingreep zeker nodig. Tijdens mijn revalidatie zal ‘geduld’ het codewoord worden. Indien ik mij aan de voorgeschreven rust en wederopbouw houd, sta ik er binnen enkele maanden opnieuw. Ik was er natuurlijk op gebrand om het seizoen goed te starten, maar die start zal nu even uitgesteld worden.”

Wouters koerste de voorbije jaren bij het beloftenteam van Lotto-Soudal en maakte recent de overstap naar de profs.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.