Quinten Hermans past voor Heusden-Zolder, Nys spreekt van “verstandige keuze”

Quinten Hermans past voor Heusden-Zolder, Nys spreekt van “verstandige keuze”

Quinten Hermans won vrijdag nog in Diegem Foto: BELGA

Belofte Quinten Hermans pakte vrijdag in Diegem nog zijn zevende overwinning van het seizoen maar geeft forfait voor de Wereldbekermanche in Heusden-Zolder op Tweede Kerstdag. “Een verstandige keuze”, aldus zijn manager Sven Nys.

Belofte Quinten Hermans sukkelt met een zware verkoudheid en geeft daarom forfait voor de zevende Wereldbekermanche veldrijden, die maandag plaatsvindt in Heusden-Zolder.

“Quinten zal tweede kerstdag noodgedwongen vanuit zijn zetel moeten doorbrengen. In Diegem (vrijdagavond, nvdr.) klaagde hij na zijn overwinning al over een sluimerende verkoudheid en de ziektekiemen hebben zich tijdens het kerstweekend alleen maar meer gemanifesteerd”, zo klinkt het op de teamwebsite.

“We pakken geen risico en laten hem rusten”, aldus ploegmanager Sven Nys. “Zijn forfait is een voorzorgsmaatregel. We willen niet dat hij zijn verdere seizoen in gevaar brengt. Het is een verstandige keuze, de gezondheid gaat altijd voor.”

Hermans, Europees kampioen bij de beloften, is in de WB-stand tweede, op 30 punten van de Nederlander Joris Nieuwenhuis.

Corrigeer