Arensman juicht bij junioren in wereldbekermanche Heusden-Zolder

Arensman juicht bij junioren in wereldbekermanche Heusden-Zolder

Foto: BELGA

Thymen Arensman heeft maandag de Wereldbekermanche veldrijden voor junioren in Heusen-Zolder op zijn palmares gebracht. De Nederlander sprintte naar de zege en hield Toon Vandebosch achter zich. Andreas Goeman vervolledigde het podium.

Het was Toon Vandebosch die de start voor zijn rekening nam en het commando bepaalde. Na een ronde leidde dat tot een kopgroep met vijf leiders: de Brit Daniël Tulett, de Spanjaard Jofre Estape Cullell en onze landgenoten Timo Kielich, Toon Vandebosch en Andreas Goeman.

Om de haverklap werden vooraan kleine speldenprikjes uitgedeeld, maar niemand leek bij machte om weg te rijden. Intussen was ook Arensman, na een slechte start door mechanische problemen, komen aansluiten. Finaal werd het kopgroepje uitgedund tot een trio met Goeman, Vandebosch en de Nederlander. Goeman moest helemaal op het eind het duo laten rijden, in de sprint toonde Arensman zich finaal de snelste, goed voor zijn eerste overwinning van het seizoen.

Toon Vandebosch behoudt zijn leidersplaats in het klassement. Hij telt 165 punten, 25 meer dan Andreas Goeman. Yentl Bekaert bezet de derde plaats met 131 punten.

Corrigeer