VoetBALHofman Cup - Pascal De MaesschalckFC Sint-Kruis-Winkel

“Mooie zege, maar behoud staat voorop”

Gent -

In de kwartfinales van de Hofman Sport Cup pakte FC Sint-Kruis-Winkel uit met een kleine stunt. De voorlaatste uit tweede provinciale A schakelde op eigen veld reeksgenoot en leidersploeg KVE Drongen uit. FC Sint-Kruis-Winkel trekt in de halve finale naar SV Voorde.

“We moesten om allerlei redenen met een fel gewijzigd A-elftal aantreden”, aldus coach Pascal De Maesschalck van FC Sint-Kruis-Winkel. “Zo waren vaste waarden als Davy De Maertelaere, Matthias Verhelle, Davy Versluys, Yannick Dhooge en Yannick Van Kenhove niet inzetbaar. Sander Nimmegeers verving Sven Van Nieuland in doel. Van Kenhove gaf vorige week aan dat hij door blessureleed met voetballen zou stoppen. Hij werd in drie jaar tijd tweemaal het slachtoffer van een zwaar kruisbandletsel. Hij wil nu echter eerst een tweede opinie horen vooraleer hij er eventueel mee stopt.”

“We staan voor een loodzware terugronde, waarin het geen gemakkelijke opdracht wordt om het behoud te verzekeren. Ik speelde met het idee om tijdens de winterstop enkele trainingen in te lassen, maar gaf mijn spelers toch twee weken rust. Iedereen zit op zijn tandvlees. We hadden de voorbije maanden met een grote blessurelast af te rekenen, maar ik had van de spelers op het veld ook iets meer verwacht. Het bestuur heeft het vertrouwen in mij bevestigd. Ik ben hier aan mijn elfde seizoen toe (drie jaar als speler en acht jaar als coach, red.) en zou niet graag met gemengde gevoelens vertrekken.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio