VOLLEYBALBEKER VAN BELGIËHALVE FINALES (TERUG)KNACK ROESELARE - LINDEMANS AALST

Pieter Coolman: “Het zou een schande zijn om onze 0-3 voorsprong nog uit handen te geven”

Pieter Coolman: “Het zou een schande zijn om onze 0-3 voorsprong nog uit handen te geven”

Een fase uit de heenmatch, met het blok van Pieter Coolman. Foto: GVG

Roeselare -

Na de 0-3 zege in de heenmatch in Aalst half december staat Roeselare met anderhalf been in de bekerfinale. Er zou vanavond al heel wat moeten mislopen om Pieter Coolman en maats van twee winnende sets en een finaleticket te houden.

“Het zou inderdaad een schande zijn om een dergelijke riante uitgangspositie nog uit handen te geven”, beaamt de Roeselaarse middenman Pieter Coolman. “De beker, de titel en een behoorlijk resultaat in de Champions League zijn de drie traditionele doelstellingen van Knack Roeselare. Dat laatste wordt het moeilijkste, want met Belgorod, Perugia en Ankara zitten we in een heel moeilijke poule. De bekerfinale halen lijkt dan weer het makkelijkst na de 0-3 zege in de heenmatch. We beseffen wel dat elke wedstrijd gespeeld moet worden. Ook die van vanavond tegen Aalst dus. We beginnen aan de wedstrijd zonder aan de heenmatch te denken. Maar de drang om de finale te halen is groter dan het gevaar op onderschatting.”

“We wonnen zowel de competitie- als de bekermatch in Aalst zonder setverlies”, herinnert Coolman zich. “Vooral een stevige opslagdruk lag aan de basis van die twee zeges. Aalst heeft veel gestalte in huis en heeft krachtige aanvallers in zijn rangen. Om te vermijden dat die ideaal worden aangespeeld, moeten we hun spelverdeler Frank Depestele aan het lopen krijgen door moeilijk te serveren. Daarnaast moeten we hun opposite Reinis Pekmans zo goed mogelijk afstoppen. Een belangrijke taak voor de middenspelers, maar evenzeer voor de hele verdediging. Slagen we in die twee opdrachten, dan staan we al een heel eind ver in de belangrijkste opdracht van het seizoen tot nu toe.”

“We willen zo snel als mogelijk die twee nodige sets binnenhalen, maar ook de wedstrijd winnen”, weet Pieter Coolman. “Met een finaleticket op zak kunnen we genieten van enkele dagen rust. Ikzelf heb weinig last van eventuele overbelasting die door de snel op elkaar volgende matchen kan optreden, maar die korte pauze is welkom. Na Nieuwjaar volgt uiteraard de belangrijkste periode van het seizoen met de bekerfinale, de play-offs en het vervolg van onze Europese campagne.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio