BasketbalEuroMillions League Willebroek - Leuven Bears - Sappenberghs wordt uitgesloten en moet lijdzaam toezien hoe Bears afgaan

“Ik denk niet dat het een boycot is”

“Ik denk niet dat het een boycot is”

Stefan Sappenberghs zag dat het niet goed was. Foto: kms

Leuven -

Leuven Bears sloot 2016 af met een grote vernedering. In de partij tegen Kangoeroes Willebroek gaven de Leuvenaars nooit ofte nimmer present (uitslag: 100-67). Na één derde van de competitie lijken de play-offs voor de Bears veraf.

Leuven Bears speelde een draak van een wedstrijd in Willebroek. Als je na het openingskwartier al 36 punten incasseerde en aan de rust er 53 stuks door het netje waren gegaan, dan weet je dat de verdediging een grote zeef was.

De century van de thuisploeg zet dat nog eens dubbel in de verf.

Ook aanvallend stelde het Leuvense werkstuk weinig of niets voor. De vele individuele acties werden vaak knullig de nek omgewrongen.

Zo duurde het in de tweede helft ruim 17 minuten voordat er 20 punten werden gemaakt door de Leuvenaars.

Toch waren de grote schuldigen volgens de Leuvense aanhang de refs. Het trio zat er wel eens naast en floot inderdaad 32 keer tegen Leuven ten opzichte van amper 20 keer tegen Willebroek. Hen overladen met alle zonden zou evenwel zwaar overdreven zijn.

“Gezien het belang van de wedstrijd zijn we er niet goed aan begonnen”, vond de Leuvense coach Stefan Sappenberghs.

“In de rebounds lagen we in de eerste helft met 25 tegen 12 al onder. Dat is dan niet meteen een signaal dat men geeft als men wil winnen. Ik denk trouwens niet dat het een boycot is. Het was gewoon traag in uitvoering en dit tegen een team dat het vertrouwen heeft.”

Over zijn uitsluiting, na twee technische fouten, en over het try-out contract van Korey Billbury was Sappenberghs vrij kort.

“Over mijn uitsluiting kan ik best niet te veel worden vuil maken. Over het contract van Billbury wordt er eerst een evaluatie gemaakt. Dan zal de beslissing gecommuniceerd worden”, sloot Sappenberghs af.

De spelers van Leuven Bears krijgen nu een weekje vakantie. Ze hervatten de training op maandag 2 januari om zich dan voor te bereiden op de partij tegen Bergen op 7 januari.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio