BASKETBALeuroMillions Basketball LeagueBERGEN - EXCELSIOR BRUSSEL

Domien Loubry behaalt nul op drie met Excelsior: “Afwerking verloopt vierkant”

Domien Loubry behaalt nul op drie met Excelsior: “Afwerking verloopt vierkant”

Domien Loubry Foto: kms

Brussel / Neder-over-Heembeek -

Na de nipte thuisnederlaag tegen Oostende trok Excelsior nu ook aan het kortste eind in de uitwedstrijden tegen Willebroek en Bergen. Domien Loubry korfde in Bergen twaalf punten, maar ook de Brusselse guard kon een 68-65-nederlaag niet afwenden.

De Brusselse defensie stond op punt, maar de afwerking verliep niet vlot.

“Op Bergen gaven we een goede repliek weg die in schril contrast stond met de bleke prestatie op Willebroek waar we de zege zelf vergooiden”, vertelt Domien Loubry.

“In een spannende wedstrijd vervulden we eigenlijk wel onze opdracht zoals het hoorde. Helaas wou het in de afwerking niet helemaal vlotten. De bal wou gewoon niet door de korf. De afwerking verliep helaas vierkant wat geïllustreerd werd door de statistieken met slechts tien op negentien omgezette vrije worpen en amper vijf driepunters naast liefst 25 pogingen. Daar liep het dus grondig fout. In de slotseconden vuurden we nog een bom af.”

Slopende Europese campagne

“Mits een driepunter hadden we op gelijke hoogte kunnen klimmen met Bergen waardoor we verlengingen hadden afgedwongen, maar helaas ging de bal niet door de ring”, zegt Domien Loubry.

Met een nul op drie op het rapport gaat Excelsior de kleine competitiestop in, maar Loubry relativeert het dipje.

“Tegen Oostende gingen we slechts nipt onderuit, maar een nederlaag tegen de sterke landskampioen kan je moeilijk als een echte afknapper beschouwen. Onze nederlagen in de uitwedstrijden in Willebroek en Bergen kan je ons wel aanrekenen”, vindt Domien Loubry.

“Toch kunnen we ons optrekken aan de ploegprestatie die we in Bergen weg gaven. Na de fletse prestatie in Willebroek reageerden we in Bergen krachtig. We vochten fel terug, maar helaas werden we niet beloond. Na Nieuwjaar valt de druk weg van een slopende Europese campagne die toch wel op de groep woog. Dan moeten we opnieuw aansluiting verwerven met de top vier. Er is geen man overboord. We moeten nu gewoon de batterijen opnieuw opladen. Met enkele tactische aanpassingen kunnen we dan nipte nederlagen ombuigen in overwinningen”, besluit Domien Loubry.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio