Schepen is hoed kwijt en schakelt Facebook in om hem terug te vinden

Schepen is hoed kwijt en schakelt Facebook in om hem terug te vinden

De schepen en zijn hoed zijn onafscheidelijk in de winter. Foto: if

Vilvoorde -

Schepen Johan Serkeyn is sinds vrijdagavond zijn hoed kwijt. De man draagt al vijftien jaar een hoed en het hoofddeksel is zowaar zijn kenmerk geworden.

Wat vrijdagavond een gezellig avondje cyclocross Diegem moest worden, draaide op het einde van de avond uit op een sisser. Vilvoords schepen Johan Serkeyn (SP.A) vond zijn hoed niet meer terug. Die had hij nochtans keurig opgehangen met zijn jas en sjaal bij het binnenwandelen van het Gildenhuis voor een drankje.

Altijd een hoed

“Ik had nog maar net een nieuwe gekocht sinds september”, zucht de schepen. Wie Serkeyn tijdens de wintermaanden tegen het lijf loopt, herkent hem steevast aan zijn hoed. Die draagt hij al zo’n vijftien jaar om zijn hoofd te beschermen aangezien hij steevast een sinusontsteking opliep tijdens de koude wintermaanden.

De schepen was er het hart van in en postte op Facebook een oproep om zijn hoed terug te bezorgen. “Mag ik de persoon, die vanavond na de koers in het Gildenhuis in Diegem mijn hoed heeft meegenomen, vriendelijk vragen om die terug te brengen?

“Het was nog een vrij nieuwe hoed, hij paste goed en het spijt mij vreselijk dat ik hem kwijt ben”, klinkt het op Facebook. Maar ondanks de tientallen reacties van kennissen, heeft hij enkele dagen later nog steeds zijn hoed niet terug. “Ik was er wel van geschrokken dat de mensen er zo mee bezig waren. Ik hoopte dat iemand misschien wel iets had gezien, maar helaas.”

Touwtje rond nek

Het zal hem volgend jaar op de cyclocross alvast niet meer overkomen. “Nu heb ik een nieuwe gekocht. De verkoopster vertelde me dat hij opvouwbaar was en zo in de mouw kon. Misschien hang ik er nu wel een touwtje aan vast zodat hij rond mijn nek blijft hangen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees