CLUBNIEUWS. "Club Brugge haalt twee Colombianen", STVV zoekt doelman

CLUBNIEUWS. "Club Brugge haalt twee Colombianen", STVV zoekt doelman

Helibelton Palacios (links) en Germán Mera (rechts) Foto: Deportivo Cali

Club Brugge heeft zich versterkt met twee Colombianen. Althans, als we Deportivo Cali mogen geloven. De Colombiaanse topclub plaatste gisteravond laat een bericht op Twitter, waarin het de overgang van Helibelton Palacios en Germán Mera naar Club aankondigt.

Palacios is een 23-jarige rechtsachter, die in ­januari de Brugse rangen zou komen versterken. Hij was basisspeler van het olympische team van Colombia, dat in Rio in de kwartfinale sneuvelde tegen gastland Brazilië en superster Neymar. Daarnaast verzamelde hij ook al één cap bij de grote jongens.

Germán Mera, een linksvoetige centrale verdediger van 26, volgt naar verluidt pas in de zomer.

Club Brugge zelf bevestigde het bericht nog niet.

Dutoit trekt naar KV Oostende

Hij zat gisteren opnieuw op de bank, maar voor William Dutoit was het de laatste match voor STVV. De 28-jarige doelman trekt immers naar KV Oostende, waar hij een contract voor 3,5 jaar (met optie?) zal tekenen. Hij moet er Proto (nog steeds geblesseerd) en Ovono (binnenkort naar de Afrika Cup) vervangen. Gisteren nam hij in tranen afscheid van de STVV-fans, die hem twee keer tot Speler van het Jaar verkozen. Dutoit speelde 2,5 jaar in Sint-Truiden. Davino Verhulst en Sébastien Bruzzese zijn mogelijke opvolgers.

KVO-doelman Didier Ovono is trouwens opgenomen in de definitieve selectie voor de Afrika Cup. Met thuisland Gabon zit hij in de groep van het Kameroen van Hugo Broos. Dortmund-aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang is een ploegmaat van de Oostende-doelman.

Blessure voor Michel

Julian Michel heeft in de uitwedstrijd van Waasland-Beveren tegen Lokeren een barstje in het kuitbeen opgelopen en is ongeveer zes weken out.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.