Politie Molenbeek krijgt minste geld van heel Brussel

Politie Molenbeek krijgt minste geld van heel Brussel

Foto: Photo News

Sint-Jans-Molenbeek -

De zwaarbelaste politiezone van Molenbeek krijgt in 2017 verhoudingsgewijs de laagste federale dotatie van alle Brusselse zones, zo schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws woensdag. Hans Bonte, de terreurspecialist van sp.a en burgemeester van Vilvoorde, eist een aanpassing.

Terwijl de politie in de lastige westkant van de stad - Molenbeek en Koekelberg - kreunt onder het werk, krijgt die verhoudingsgewijs het minst. Per inwoner ontvangt de politiezone West tot 15 euro minder dan de zones in het rijke zuidoosten van de stad - Ukkel, Watermaal-Bosvoorde, Sint-Pieters-Woluwe. En Vilvoorde, een stad vanwaar tientallen Syriëstrijders zijn vertrokken, krijgt per inwoner drie keer minder steun dan bijvoorbeeld het landelijke grensdorp Doische - 3.000 inwoners - in de provincie Namen.

“Het is onbegrijpelijk dat de bedragen niet zijn aangepast na de aanslagen van 22 maart. Molenbeek heeft net meer geld nodig”, zegt Hans Bonte.

Minister Jan Jambon (N-VA) geeft toe dat er scheeftrekkingen zijn, maar wil de dotaties niet aanpassen. “Dat is te omslachtig”, laat hij via zijn woordvoerder weten. Begrijp: als hij een gemeente iets extra wil geven, moet hij een andere iets afpakken, en dat ligt delicaat.

Disclaimer: Belga signaleert elke dag berichten met belangrijk of opvallend nieuws uit andere media. Deze berichten krijgen het trefwoord PRESS mee. Belga kan evenwel nooit verantwoordelijk gesteld worden voor deze berichtgeving gebracht door andere media. Gelieve steeds de juiste bron te vermelden bij deze door Belga verspreide informatie.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees