Wat een wedstrijd!

Topfavoriet Van Gerwen komt met de schrik vrij op WK darts

De Nederlandse nummer één van de wereld Michael van Gerwen heeft dinsdagavond de tweede horde genomen op het PDC WK darts in het Alexandra Palace in Londen. Van Gerwen moest er wel bijzonder hard voor werken. tegen de Spanjaard Cristo Reyes, die aanzienlijk meer tegenstand bood dan verwacht.

Reyes gooide de wedstrijd van zijn leven en haalde een imponerend hoog gemiddelde van ruim 106 punten per beurt, zelfs nog iets meer dan Van Gerwen (105). ‘Mighty Mike’ trok de partij desondanks in zes sets naar zich toe: 4-2 (3-0 0-3 3-2 3-1 2-3 3-2).

Topfavoriet Van Gerwen komt met de schrik vrij op WK darts
Foto: BELGAIMAGE

Van Gerwen, de topfavoriet voor het goud in Alexandra Palace, staat donderdag in de derde ronde tegenover Darren Webster. De Engelse ‘Demolition Man’ maakte in de tweede ronde grote indruk door de Australiër Simon Whitlock met 4-0 te verslaan.

Verrassende Reyes

Tien dagen na zijn soepele zege in de eerste ronde op de Finse darter Kim Viljanen (3-0) begon Van Gerwen tegen Reyes sterk. Een vlotte overwinning leek in de maak toen hij de eerste set met 3-0 naar zich toe trok. Reyes liet zich echter niet ontmoedigen en kwam sterk terug. Toen Van Gerwen een paar dubbels miste, sloeg de 29-jarige Spanjaard direct toe. Reyes gooide wel al zijn dubbels raak en won de tweede set met 3-0.

Van Gerwen sloeg terug met een hoge finish van 161 in de derde set, al trok hij die wel pas in de vijfde leg binnen. Reyes bleef sterk spelen, ondanks verlies in de vierde set. Toen Van Gerwen in de vijfde set even wat minder gooide, bracht de darter uit Tenerife de spanning opnieuw terug. Van Gerwen kwam echter met de schrik vrij, ook omdat Reyes in de beslissende leg van set zes wél een cruciale dubbel miste.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.