Financiële problemen

Na turbulent WK gaat Ronde van Qatar in 2017 niet door "wegens geldgebrek"

Na turbulent WK gaat Ronde van Qatar in 2017 niet door "wegens geldgebrek"

Foto: Photo News

De Ronde van Qatar zal in 2017 niet plaatsvinden. Dat meldde de Internationale Wielerunie (UCI) in een persbericht. Het gaat hierbij zowel om de mannen- als om de vrouwenwedstrijd. De organisatie zou het financiële plaatje niet rond kunnen krijgen.

“De UCI ontving vandaag het bericht dat de Ronde van Qatar voor zowel mannen als vrouwen geannuleerd zal worden”, communiceerde de UCI op haar website. “De beslissing komt voort uit het moeilijk aantrekken van financiële steun door sponsoren.”

In 2017 zou de Ronde van Qatar voor het eerst toegelaten tot de World Tour. De wedstrijd stond gepland van 6 tot 10 februari 2017.

Sinds zijn oprichting in 2002 waren de Belgen steeds erg succesvol in de Ronde van Qatar. Tom Boonen pakte naast vier eindzeges (2006, 2008, 2009 en 2012) ook 22 etappezeges. Wilfried Cretskens ging met de eindzege in 2007 lopen. Afgelopen jaar was de Britse spurtbom Mark Cavendish de eindlaureaat in Doha.

Deze zomer werd Peter Sagan ook wereldkampioen in Qatar, waar er echter veel te doen was over koersen in de hitte en een kunstmatig wielerland. Die kritiek zal ongetwijfeld hard zijn aangekomen bij de sponsors in Qatar...

“Slecht nieuws voor allebei de Qatarese wielerfans”, reageerde columnist Thijs Zonneveld al ironisch op Twitter...

De renners zelf reageerden ontgoocheld op het nieuws: Qatar was voor de klassieke renners immers de perfecte voorbereidingswedstrijd met vaak waaiervorming, hard koers en dat allemaal in goed weer. Ondermeer Tom Boonen was altijd een fan en moet zijn kalender nu dus omgooien, net als Niki Terpstra:

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.