Echte Van Echelpoel niet opgezet met "Ziet Em Duun", zanger grapt met opvallende oplossing

De single van de Kempense band Van Echelpoel, 'Ziet Em Duun', verovert stilaan de Vlaamse hitparades. Maar niet iedereen is even opgezet met het lied. "Een schande is het", vertelt Ronald Van Echelpoel uit Borsbeek.

De single 'Ziet Em Duun' wordt online duchtig bekeken en is recent opgenomen in de Ultratop 50, de hitlijst waarin de vijftig meest verkochte singles worden opgesomd. Velen zijn laaiend enthousiast over de hit van tatoeëerder Tijs Vanneste uit Mol, maar het lied bezorgt Ronny Van Echelpoel uit Borsbeek een bittere nasmaak. De man overweegt een klacht in te dienen en eist dat de muziekgroep zich excuseert.

"Van Echelpoel staat al generaties lang voor een familie van hardwerkende en fatsoenlijke mensen. Nu wordt een Van Echelpoel plots door twee Kempische boeren afgeschilderd als 'een grave gast en tegelijk ook een beetje idioot'. Een schande is het", klinkt het bij de echte Van Echelpoel. "Ik vind het heel laag-bij-de-gronds om zomaar een naam te gebruiken in zo'n context. Mijn 89-jarige vader is er zelfs het hart van in."

"Niet zo serieus nemen"

Vanneste zelf is geschrokken van de commotie die de videoclip heeft teweeggebracht. "Je moet het allemaal niet zo serieus nemen. Jef is toch een toffe kerel?! Hij zíet er misschien een beetje scheef uit, maar eigenlijk is het een heel fatsoenlijke mens."

Uit de mond van zijn typetje Jef Van Echelpoel klonk het dinsdagavond echter anders. "Nu heb ik over Ronald zijn eisen nagedacht. En ik ga er mee akkoord. Meneer Van Echelpoel, sorry uit het binnenste van mijn hart. Ik had nooit de bedoeling om uw eergevoel te besmeuren, ik had enkel goede bedoelingen. Dus mijn oprechte excuses. Die naamsverandering gaan we in orde maken. Laat mij dus maar weten hoe u vanaf nu wil heten en ik ga dat in orde brengen."

Bekijk hieronder de videoclip van 'Ziet Em Duun':

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees