KAART. Waar gebeuren de meeste ongevallen in Gent?

KAART. Waar gebeuren de meeste ongevallen in Gent?

Foto: -

Gent - De Dampoort, Duizend Vuren, de Heuvelpoort, de Kortrijksepoort en de Zuid. Dat zijn de plaatsen in Gent waar het meeste verkeersongevallen gebeuren, blijkt uit een nieuwe kaart met ongevallendata.

De kaart toont de locaties van 63.532 verkeersongevallen in Vlaanderen en is het werk van het Open Transport Net, een project van het Vlaamse onderzoekscentrum iMinds met steun van de Europese Unie, waarmee open data visueel toegankelijk gemaakt wordt. De kaart met Vlaamse ongevallenlocaties werd vorige week gelanceerd.

Wie inzoomt op Gent kan meteen enkele duidelijke hotspots van ongevallen zien: Dampoort, Duizend Vuren, de ruime omgeving van de Heuvelpoort, Kortrijksepoort en Sint-Lievenspoort en de omgeving van de Zuid. Over hoeveel ongevallen, de ernst van de verwondingen en de betrokken partijen (auto's, fietsers, voetgangers...) worden geen absolute cijfers gegeven, maar ze zijn wel te selecteren via een interface.

De data is afkomstig van de federale politie, die haar medewerking gaf aan het project, samen met Informatie Vlaanderen. Het gaat omongevallen tussen 2014 en medio 2016. "De kaart geeft 63 532 ongevallen weer die de laatste jaren plaatshadden", klinkt het.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio