Na 50 jaar verhuurt familie Valcke gebouw Bowling Kentucky

Na 50 jaar verhuurt familie Valcke gebouw Bowling Kentucky

Laurent Valcke in het bowlingcentrum dat zijn opa Lucien vijftig jaar geleden opstartte. Foto: djr

Wevelgem -

Weinig streekgenoten die er nog geen voet hebben binnengezet. Verjaardagsfeest of avondje ontspannen, Bowling Kentucky in Wevelgem is altijd een optie. Het bowlingcentrum bestaat dit jaar 50 jaar en sindsdien is er heel wat veranderd. Vanaf 1 januari wordt de uitbating uitbesteed.

We zitten in de jaren zestig en de vlasindustrie is tanende. Wat moet je dan? Dat vroeg Lucien Valcke zich vijftig jaar geleden ook af. Hij overwoog twee zaken. Een bandencentrale of bowlingcentrum. Het werd het derde en zo zag de derde bowlinghal van België het levenslicht. Ondertussen zijn we 2016 en er is heel wat veranderd. Althans wat de structuur betreft. “De bowling zelf is nog altijd even groot. De parking is hetzelfde en er zijn zes banen. Vroeger moest de score ook op papier genoteerd worden en hingen de kegels nog aan koordjes. Nu is ook de inrichting opgesmukt”, vertelt Laurent Valcke (33). Hij is de kleinzoon van Lucien en runt momenteel het Valcke-imperium - al zou hij het zelf zo niet noemen.

Lucien baatte Kentucky uit tot in de jaren tachtig en toen nam zijn zoon Luc het over. Ondertussen kwam Lucien wel nog elke avond om zes uur zijn pintje drinken. Ondertussen bezit de groep Valcke 3 hypercomplexen. 4.800 vierkante meter in Saint-Maximin, 3.600 in Rouen en nog eens 2.200 in Reims.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio