Man tikt al 46 jaar lang dorpskrant op typemachine en stopt deze eigenhandig in 1.300 bussen: “Als ik ergens een brievenbus vergeet, dan bellen de mensen.”

Man tikt al 46 jaar lang dorpskrant op typemachine en stopt deze eigenhandig in 1.300 bussen: “Als ik ergens een brievenbus vergeet, dan bellen de mensen.”

Georges werkt nog met een oude stencilmachine. “Ik heb nog stencilbladen bij hopen.” Foto: mvn

Jabbeke -

Georges Lievens zit aan uitgave nummer 600. Al 46 jaar lang geeft hij een eigen maandelijks Zerkegems infoblad uit. Hij is niet alleen uitgever en auteur, hij verdeelt de 1.300 exemplaren bovendien zelf en met de fiets. “Als ik ergens een brievenbus vergeet, dan bellen de mensen.”

Een gouden bruiloft, sluitingsdagen van de plaatselijke bakker, activiteiten van de verenigingen, een koersfiets of een kanarievogel te koop... Je leest het allemaal in het unieke infoblad ‘Sport & Ontspanning Zerkegem’, dat elke maand in alle Zerkegemse brievenbussen valt.

Uitgever en auteur Georges Lievens (74) bracht net het 600ste nummer van zijn dorpskrant rond in het dorp. Georges typt zijn brieven en drukt ze op een Gestetner-stencilmachine. “Stencilbladen zijn nog bij hopen beschikbaar. Ook aan inkt is er geen gebrek. Ik kan nog door tot 3030”, glimlacht hij.

Met de eerste 800 exemplaren in 1970 was het Zerkegemse infoblad de voorloper van de huidige gemeentelijke infobladen. Nu, 46 jaar later brengt Georges zijn uitgaven nog altijd zelf rond. “In de laatste week van de maand breng ik met de fiets in vier etappes de bladen rond in het dorp. De voorbije decennia breidde het gebied uit. Ik steek ook de dorpsgrenzen over. Soms vraag ik me af waarom ik het doe, maar als ik ergens een brievenbus vergeet, dan bellen de mensen...”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees