Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Horeca kreeg het hard te verduren in 2016

Pintencafés hebben het moeilijk Weinig nieuwkomers Witte kassa is boosdoener

Horeca kreeg  het hard te verduren in 2016

Café Vera op de Vlasmarkt is volgens Adelbert Algoed een voorbeeld van hoe van de nood een deugd werd gemaakt. Door instortingsgevaar moest het gebouw gestut worden, maar dat weerhield de uitbaatster er niet van om haar zaak open te houden. Zo werden er bloemen aan de steunpilaren gehangen en moest het café niet dicht. Foto: vkk

Kortrijk -

Een horecazaak starten, is niet simpel. In 2016 zijn er in Kortrijk weinig hoogvliegers opengegaan. Er zijn wel heel wat blijvers. Die bieden een meerwaarde. De ‘pintencafés’ hebben het moeilijk.

“Als je een ‘dreupel’ vraagt op café, dan gaat de fiscus er sowieso vanuit dat er 21 uit één liter te halen zijn. Dat is een beetje samengevat hoe de uitbater van een café of horecazaak zich vandaag voelt”, ...

Het beste van Enkel voor abonnees