VeldrijdenBredene - Gianni Vermeersch staat na attente wedstrijd op het podium

“Blij dat ik er weer sta”

“Blij dat ik er weer sta”

Gianni Vermeersch bleef in Bredene attent op de voorste rijen crossen. Foto: BELGA

Bredene -

Gianni Vermeersch spurtte naar de derde prijs in de Brico Cross in Bredene. “Na al mijn tegenslagen doet deze podiumplaats enorm veel deugd”, glunderde de crosser van Steylaerts-Verona.

Vermeersch nam net als Michael Vanthourenhout een goede start. Ze maakten deel uit van de ruime kopgroep. Na een kwartier kwam Vanthourenhout even op kop. Vermeersch bleef attent op de voorste rijen postvatten.

Met nog vijftien minuten voor de boeg versnelde Laurens Sweeck. Enkel wereldkampioen Wout van Aert kon de brug slaan. Vermeersch werkte zich achter de twee leiders los met de Fransman Clément Venturini. De Klerkenaar klopte zijn medevluchter in de spurt.

“Deze ereplaats maakt veel goed”, reageerde Vermeersch. “In het begin van het seizoen draaide het niet al te best. Het duurde even vooraleer ik onder stoom kwam. Maar ik kon mijn goede vormpeil maar niet verzilveren. In Diegem kostte een kettingbreuk me de vijfde plaats. In Zolder werd ik weer afgeremd door pech. Anders had ik ook daar een mooie ereplaats veroverd.”

“Ik ben blij dat ik er weer sta, maar ik ga mezelf niet al te veel druk opleggen voor het Belgisch kampioenschap in Oostende. Het is zaak van kalm te blijven.”

Michael Vanthourenhout eindigde als zesde. Uittredend winnaar Dieter Vanthourenhout werd negende voor de Tsjechische ex-wereldkampioen Zdenek Stybar. Jens Vandekinderen, die in Loenhout door een val terugviel, was achttiende.

Joran Wyseure tweede

Joran Wyseure werd tweede bij de nieuwelingen. De Lichterveldenaar van Spie-Douterloigne CT moest in een sprint met een select groepje de Brit Ben Tulett laten voorgaan. Een zevental domineerde de wedstrijd. Op twee ronden van het einde probeerde Tulett het verschil te maken, maar hij werd opgehouden door een achterligger.

Bij de junioren won Daniel Tulett, de broer van Ben. Arne Vrachten nam de beste start, maar de Brit nam al snel het commando over. Ben Turner, nog een Brit, won nipt het spurtje van de Nederlander Ryan Kamp voor de tweede plaats. Arno Debeir reed in zevende stelling, maar hij gleed in de slotfase weg. Nadat ook nog eens een concurrent in zijn rug knalde, moest hij de strijd staken.

Joyce Vanderbeken strandde op de vijfde plaats bij de eliterensters. De Nederlandse wereldkampioene Thalita de Jong reed solo naar de bloemen. Ellen Van Loy en Jolien Verschueren mochten mee op het podium. Axelle Bellaert kwam als achttiende over de aankomstlijn.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio