voetbal3de provinciale - Turkse FC moet opnieuw speler lange tijd missen

Sükrü Taspinar half jaar geschorst

Sükrü Taspinar half jaar geschorst

Sükrü Taspinar (r) van Turkse FC op een archiefbeeld. Foto: Raymond Lemmens

PC Limburg heeft op zijn laatste zitting van het jaar Sükrü Taspinar van Turkse FC (2A) een schorsing opgelegd tot 30 juni 2017. Na coach Serkan Dag en ploegmaats Abdullah en Ilias Kaya is dit opnieuw een speler van de Beringse tweedeprovincialer die voor een lange periode geschorst wordt.

De maand december is voor Turkse FC helemaal geen feestmaand geworden. Ilias Kaya hoorde als eerste een schorsing van een jaar uitgesproken worden. Okan Teker en Servet Yazgan werden na de wedstrijd tegen Herkol respectievelijk één en vier speeldagen geschorst en Abdullah Kaya zag zijn schorsing tot eind december 2017 uit het Futsal doorgetrokken worden naar het veldvoetbal. Nu dus ook Sükrü Taspinar een lange schorsing aan zijn broek heeft (naar aanleiding van de match tegen Koersel van 4 december) komt Turkse FC voor de terugronde in spelersnood.

“Als je daar ook nog de geblesseerden aan toevoegt, dan mis ik tegen Hamont ‘99 maar liefst acht kernspelers. Om niet opnieuw in degradatiegevaar te komen, zijn we nu dus op zoek naar versterkingen. Maar waar gaan we die nu nog vinden?” reageert trainer Serkan Dag, die zelf ook een schorsing uitzit tot 30 juni.

“De straffen staan ook niet in verhouding met wat de spelers misdaan hebben. Ik keur hun daden niet goed, maar een jaar schorsing omdat je in je volle colère iets roept naar een scheidsrechter vind ik overdreven. Het lijkt wel alsof onze club geviseerd wordt. Horen ze op het PC de naam Turkse FC vallen, dan krijg je al een etiket opgeplakt en worden zwaardere straffen uitgesproken.”

Van de spelers zelf was niemand bereid om commentaar te geven.

“Voor de spelers zijn deze schorsingen ook een drama”, vervolgt Serkant Dag. “Sinds Sükrü Taspinar zijn voorlopige schorsing te horen kreeg, lijkt hij bijna van de aardbol verdwenen. Via zijn gsm krijgen we hem niet meer aan de lijn en ook op training hebben we hem niet meer gezien. Maar ook voor de club is dit problematisch. Nu de financiële put bijna volledig gedempt werd, wordt Turkse FC op deze manier opnieuw naar de afgrond gebracht.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio