VOETBAL - Steven Bellemans slaat een nieuwe weg in

“Trots op parcours bij Liedekerke”

“Trots op parcours bij Liedekerke”

Steven Bellemans wil Nederhasselt naar tweede provinciale loodsen. Foto: dsj

Liedekerke -

Geboren en getogen Liedekerkenaar Steven Bellemans (42) werd na een mislukte start op de Heuvelkouter de laan uitgestuurd. Nog voor Nieuwjaar raakte de voetbalfreak opnieuw aan de slag. Zijn ex-club Nederhasselt reikte hem de hand.

Een decennium lang vormde je het gelaat van VK Liedekerke, maar sentiment strookt niet met voetbal?

Steven Bellemans: “Het is jammer dat het een jaartje te veel werd. Ik was eigenlijk van plan om vorig seizoen afscheid te nemen, maar voorzitter Rudy Heymans kon me overtuigen om nog een jaar door te doen. Ik wist nochtans dat een deel van het bestuur niet onvoorwaardelijk meer achter mij stond.”

“In februari 2006 startte ik bij Liedekerke als jeugdcoördinator, terwijl ik als coach de U17 en U21 onder mijn hoede kreeg. Zes maanden later werd ik coördinator van de hele club, terwijl ik ook bleef coachen. Met de U21 veroverde ik dat jaar de titel. Ik nam twee keer het trainersroer over bij de eerste ploeg en richtte Liedekerke B op in vierde provinciale waar we met 18- en 19-jarigen aantraden. Toen Danny De Crick naar Pepingen verkaste, werd ik trainer van de A-ploeg.”

Het werd de start van een voetbalsprookje waar pas enkele weken geleden een einde aan kwam?

“In het derde jaar derde provinciale veroverden we de titel. In tweede provinciale bereikten we twee jaar op rij de eindronde. In ons eerste jaar in tweede liep het nog fout, maar in het tweede jaar graaiden we via de eindronde een promotieticket mee na een beklijvende finale tegen Sporting Brussel.”

“Intussen is Liedekerke aan zijn derde seizoen bezig in eerste provinciale. Ik ben trots op mijn parcours bij Liedekerke, want ik zie het niet snel iemand overdoen. Bij Liedekerke leerde ik veel van Hans De Schrijver met wie ik als coach aanvankelijk nauw samen werkte. Hans werkte als doelman bij Eendracht Aalst onder Jan Ceulemans en bracht me veel bij over stilstaande fases.”

Wie was jouw mentor toen je tot trainer werd omgeschoold?

“Dan denk ik aan Guy Brackman, de gewezen physical coach van Anderlecht die me naar Racing Brussel haalde. Toen ik jeugdtrainer en later jeugdcoördinator werd bij Nederhasselt, werkte ik samen met wijlen Roland Van Ginderachter, die vijf jaar lang technisch directeur was bij Anderlecht. De voormalige Liedekerkse voorzitter Luc Van Droogenbroeck haalde me naar de Heuvelkouter. Bij Nederhasselt ga ik nu de uitdaging aan om de club van derde naar tweede provinciale te brengen om daar in de subtop mee te draaien.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio