CLUBNIEUWS.

Anderlecht volgt Zweedse middenvelder en Tsjechische doelman (op wie ook Genk jaagt)

Anderlecht volgt Zweedse middenvelder en Tsjechische doelman (op wie ook Genk jaagt)

Zowel Anderlecht als Genk zouden deze Tomas Koubek volgen Foto: Photonews

De transferperiode is officieel van start gegaan op 1 januari, dus kunnen Belgische clubs nu ingrijpen waar ze dat nodig achten. Zo zouden zowel Anderlecht als Genk jagen op een Tsjechische doelman, en wordt ook een Zweedse middenvelder van FC Groningen bij paars-wit gesignaleerd. Uw dagelijkse portie clubnieuws!

Anderlecht en Genk volgen zelfde doelman

Nu de Kroaat Kalinic bij Gent heeft getekend zoeken clubs als Anderlecht en Genk voort naar een nieuwe doelman. Daarbij werd hen allebei gewezen op de Tsjech Tomas Koubek. Doelman van Sparta Praag, tweevoudig international en net als Kalinic erg groot: 1m97, 99 kg. De 24-jarige keeper ligt wel nog onder contract tot 2019, maar zou weg kunnen voor dik 1,5 miljoen.

Ook Zweedse middenvelder naar paars-wit?

Zweedse media linken Simon Tibbling, een controlerende middenvelder van Groningen aan een Belgische topclub. Onder meer Anderlecht zoekt op die positie.

Nog bij Anderlecht keert spits Aaron Leya Iseka terug van zijn uitleenbeurt aan Marseille waar hij maar 8 keer meedeed. Hij mag opnieuw uitgeleend worden, Moeskroen zou een optie zijn. Ook spits Nathan Kabasele mag weg, maar alleen in 1B is er interesse.

Beluister de Sjotcast

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.