Dit zijn de mannen achter Baba Yega

Dit zijn de mannen achter Baba Yega

Baba Yega tijdens Laundry Day. Foto: Festival Pictures

Het mysterie rond het danscollectief Baba Yega, de winnaar van ‘Belgium’s Got Talent’, is al iets kleiner geworden. Er zijn foto's opgedoken van een optreden zonder maskers in 2015.

Baba Yega wist te prikkelen met de belofte om hun maskers af te gooien in de finale. Om dat dan toch niet te doen. Daardoor weten we nog altijd niet wie ze zijn, en kunnen ze de aandacht de komende tijd levendig houden. De achtergrond­dansers die voor de finale waren ingehuurd, kregen tijdens hun audities de echte Baba Yega’s ­trouwens ook niet te zien.

De groep komt uit Ieper, is het enige wat we weten. Sinerjey Meyfroodt, ex-deelnemer aan So You Think You Can Dance, wordt beschouwd als het brein. Hij komt uit Ieper. Op 7 juni postte hij op Facebook de boodschap dat hij overwoog deel te nemen aan ­Belgium’s Got Talent. En in 2015 trad hij op het dancefestival Laundry Day op, ­samen met – jawel – ­Baba Yega. Toen spoot de dansformatie met twee brandblusapparaten in het publiek, waardoor enkele festivalgangers ademhalingsproblemen kregen en één iemand raakte lichtgewond.

“Ik krijg op straat en op Facebook felicitaties voor mijn overwinning”, zei Meyfroodt ons. “Maar ik heb er niks mee te maken.” Al kan ook dat een afleidingsmanoeuvre zijn.

Foto: Festival Pictures

Foto: VTM

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees