Deze autokleuren zijn het populairst in de wereld

Deze autokleuren zijn het populairst in de wereld

Van alle nieuw bestelde auto’s in 2016 was bijna vier op de tien wit van kleur. In Azië koos zelfs de helft voor een witte wagen. Tweede populairste kleur blijft zwart, gevolgd door grijs. Opvallend is dat geel wereldwijd in de top tien van populairste kleuren staat.

Axalta Coating Systems, een van de marktleiders in autolakverf wereldwijd, publiceerde zopas het verslag van 2016 over de populairste kleuren.

Wereldwijd blijft wit aan de kop staan, zo blijkt. 37 procent van alle nieuwe wagens vorig jaar was wit van kleur, zwart is tweede met 18 procent.

Toch verschilt de favoriete kleur van een auto van waar je woont. Ook bij ons, in Europa, is wit het populairst. Net geen 30 procent van de nieuwe wagens hier is wit van kleur. Zwart komt op de tweede plaats maar het aantal zwarte wagens is wel met 7 procent gedaald in vergelijking met 2015.

Deze autokleuren zijn het populairst in de wereld

In Afrika liggen lichte kleuren het beste in de markt. Metaalgrijs en wit vertegenwoordigen er samen 63% van de nieuwe aankopen. Zwart moet hier jaar na jaar aan populariteit inboeten. De warmte zal daar niet vreemd aan zijn. Donkere kleuren trekken veel meer de zon aan dan lichte kleuren.

In Azië is 48 procent van de auto’s wit. Nergens anders ter wereld is geel zo populair in China, op de voet gevolgd door India.

Een nieuwe wagen op vijf in Noord-Amerika was zwart van kleur, gevolgd door grijs (16 procent ) en zilver (11 procent)

In Rusland is 28 procent van de auto’s wit. 8 procent kiest voor bruinbeige, duidelijk een nieuwe trend in het land van Poetin. Ook blauwe auto’s zijn het populairst in Rusland. Bijna 1 op tien kiest er voor.

Groen is het populairste in Zuid-Amerika. Maar wit en zilver blijven ook daar het populairst van kleur.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees