Thomas Manhout vreest voor gevaarlijke toestanden op invalswegen

Raadslid vraagt om snelheidsborden te houden: “Er wordt nu al te snel gereden”

Raadslid vraagt om snelheidsborden te houden: “Er wordt nu al te snel gereden”

Thomas Manhout wil de borden behouden, maar AWV houdt het been stijf. Foto: sbr

Moorslede -

Sinds 1 januari is 70 kilometer per uur de norm op de Vlaamse gewestwegen. De verkeersborden die 70 kilometer per uur aangeven, verdwijnen systematisch. Moorsleeds gemeenteraadslid Thomas Manhout wil dat er enkele blijven staan.

Om de veiligheid te verhogen verlaagde het Agentschap Wegen & Verkeer (AWV) op nieuwjaarsdag de snelheid op de meeste gewestwegen. Voortaan mag je op heel wat dergelijke wegen nog maar zeventig kilometer per uur rijden, terwijl dat vroeger negentig was. Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts (N-VA) verwijderde intussen het eerste van 30.000 verkeersborden waarop een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur aangegeven staat.

Het Moorsleedse gemeenteraadslid Thomas Manhout (onafhankelijk) wil deze borden op enkel plaatsen in de gemeente behouden. “Moorslede telt verschillende invalswegen, zoals de Dadizeelsestraat en de Roeselaarsestraat, waarop nu al heel snel gereden wordt. Als de borden verdwijnen, zal er misschien nog veel meer te snel gereden worden”, vreest Manhout.

Het onafhankelijk raadslid denkt ook aan de vele Noord-Fransen die vaak in de streek van Dadizele komen. “Zij zullen veel gemakkelijker weten hoe snel ze mogen rijden als we die borden laten staan.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio