Drie jaar cel voor brandstichting in huis van ex

Drie jaar cel voor brandstichting in huis van ex

Bij de brand op 16 augustus 2014 werd het woonhuis van een boerderij aan de Wiesbeek volledig vernield. Foto: archief

Buggenhout / Ninove -

De correctionele rechtbank in Dendermonde heeft Fabienne C. (50) uit Ninove veroordeeld voor brandstichting in het huis van haar ex-man in Opstal in augustus van 2014. Ze kreeg drie jaar cel waarvan een jaar met uitstel.

Het woonhuis van een boerderij aan de Wiesbeek werd drie jaar geleden op 16 augustus helemaal vernield na een brand. Uit het onderzoek was gebleken dat het vuur werd aangestoken.

Franky B., de huurder van het pand, kwam eerst in het vizier als dader maar hij bleek op het moment van de feiten aan het werk te zijn en had zo een sluitend alibi. Daarna kwamen de speurders terecht bij Fabienne C. uit Ninove, de toenmalige partner van Franky B. “Uit het telefonieonderzoek bleek dat de vrouw in de buurt was op het moment dat de brand werd aangestoken”, zette het openbaar ministerie uiteen tijdens haar proces in de correctionele rechtbank van Dendermonde. “Ze had ook een sleutel van het huis en kon er probleemloos binnen. Uit de resultaten van de leugendetector bleek ook dat ze niet de waarheid sprak. Ondanks de zware bewijslast blijft ze alles ontkennen.”

Het motief voor de brandstichting zou de turbulente relatie geweest zijn tussen Fabienne C. en Franky B. “De twee hadden een verhouding met elkaar, maar Franky B. bleek ook nog een relatie te hebben met de moeder van zijn kinderen”, wist de openbaar aanklager.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees