Ontsnapt hert op de dool

Wervik -

Wie dezer dagen in Wervik komt, maakt grote kans om oog in oog te staan met een damhert. Op 24 december ontsnapte het diertje - met Bambi als toepasselijke naam - van bij zijn eigenaar. Sindsdien doolt het rond in de buurt van de Hansbekestraat, de oude begraafplaats en de koortskapel. De eigenaar zou in de Komenstraat wonen en twee hertjes bezitten. Omdat hij op verhuizen staat, wil hij de beestjes van de hand doen. Eentje is al geadopteerd, het tweede koos voor de vrijheid.

Mensen hebben het al herhaaldelijke keren proberen te vangen. Patrick Masschelein die in de Hansbekestraat woont, was erbij toen er geprobeerd werd de kleine Bambi te strikken in een groot net. Ook de politie hielp daarbij. “We stonden aan twee kanten om het dier in te sluiten. Hoewel het al een week losloopt, is het nog heel kwiek. Het sprong over twee struiken en vluchtte via een paadje. Ongelofelijk hoe hoog zo'n hertje kan springen”, getuigt hij.

Er wordt nu nog altijd geprobeerd om het diertje te vangen. “We zijn nu ook aan het kijken om het hert via een veearts te verdoven, maar daarvoor moet het even stilstaan”, licht schepen van Milieu Philippe Deleu (N-VA) toe. Hij staat via via in contact met de baas van Bambi. “Ik raad mensen die het beestje zien aan om afstand te houden. Het is verschrikt en zou daarom misschien gevaarlijk kunnen zijn.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio