Belzele verliest clubicoon enkele dagen voor derby

Belzele verliest clubicoon enkele dagen voor derby

Roland Van Hecke op zijn vertrouwde plaats in de kantine van Eendracht Belzele. Foto: ivh

Lovendegem / Evergem -

KFC Eendracht Belzele is in rouw. Acht weken nadat hij met een longontsteking in het Gentse Sint-Lucasziekenhuis werd opgenomen, is Roland Van Hecke overleden. Met hem verliest Belzele de oprichter van de jeugdwerking én een echt clubicoon.

“Na Hilaire Van de Woestijne en Daniël Van Hecke verliest onze club met Roland opnieuw een icoon”, zegt jeugdvoorzitter Maurice Bonheure. “Roland richtte eind jaren 70 het jeugdbestuur op. Hij was jarenlang jeugdvoorzitter en lid van het hoofdbestuur. Ik volgde hem op als jeugdvoorzitter. Roland stak ook graag de handen uit de mouwen. Als gewezen technicus van wasserij Schietse was hij bijzonder handig. Roland was het manusje-van-alles” Maar Roland was niet alleen een klusser, hij ademde ook voetbal én KFCE Belzele. “Elke woensdag en zaterdag volgde hij de trainingen en wedstrijden van de jeugdploegen. En met zijn vrouw was hij altijd trouw op post voor de wedstrijden van het eerste elftal. Eind vorige eeuw gaf hij de fakkel door aan mij. Toen Roland 80 jaar was, stopte hij als actief bestuurslid.”

De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de parochiekerk van Belzele, nu zaterdag 7 januari om 9.30 uur. Zondag is er de derby tegen Evergem. Aanvang om 14.30 uur met eerst een minuut stilte.

Lees meer in Het Nieuwsblad Editie Meetjesland van dinsdag 3 januari 2017

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees