Wielrennen Elite z. CONTRACT - Stijn De Pauw Hand in Hand Baal

“Het hoeft niet meer als ik niet voluit kan gaan”

“Het hoeft niet meer als ik niet voluit kan gaan”

Stijn De Pauw Foto: avt

Lubbeek -

Eliterenner zonder contract Stijn De Pauw (33) uit Lubbeek moet zo goed als zeker stoppen met wielrennen wegens een aanslepend rugletsel. Je hoort dat Stijn het moeilijk heeft met de beslissing en, tegen beter weten in, de deur op een kier houdt.

“De directe oorzaak van alle miserie is een val in de Ronde van Vlaams-Brabant. Onderzoeken, o.m. een MRI-scan, wezen uit dat er wat scheelde met het bindweefsel, maar wat precies was niet duidelijk.”

“Sindsdien zat ik maar vijf keer meer op de fiets, de laatste keer dat dit gebeurde is al twee maanden geleden. De pijn is nu onder controle, maar wat zal er gebeuren indien ik weer in competitie treed? Voorlopig hou ik mij onledig met zwemmen en lopen en bij deze sporten ondervind ik geen hinder.”

“Mogelijk pik ik als loper her en der enkele wedstrijdjes mee. Ik ben een competitiebeest. Ik beoefende die sport al vroeger, maar de conditie bereikte voorlopig nog geen aanvaardbaar peil. Zwemmen blijf ik louter voor het plezier doen.”

De uit de buurt van Grimbergen afkomstige De Pauw begon zijn wielercarrière pas vijf jaar geleden als eliterenner zonder contract. Al die jaren kwam hij uit voor Hand in Hand Baal en hij behaalde in die tijd twee zeges, wat hij een goed resultaat vindt.

“Ik kan niet meer voluit gaan, bijgevolg hoeft het niet meer, tenzij die blessure nog zou genezen. Misschien nadat ik één jaar heb overgeslagen?” laat hij de deur op een kier.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio