WIELRENNEN vive le vélo diegem

Vive Le Vélo kiest voor junioren: “Arne Van Roy wordt kopman”

Vive Le Vélo kiest voor junioren: “Arne Van Roy wordt kopman”

Yves Van Den Broeck Foto: Kms

Diegem -

Na een sterk seizoen bij de junioren diende Vive Le Vélo Diegem knopen door te hakken met renners in drie categorieën onder dak. Voorzitter Yves Van Den Broeck staat achter de keuze om alles op de junioren te zetten.

Vive Le Vélo verwierf op korte tijd een reputatie in het peloton, maar vooralsnog kan de club niet wedijveren met de traditieclubs die met een piramide uitpakken?

Yves Van Den Broeck: “Het moet nu eenmaal betaalbaar blijven. We beschikken ook niet over de begeleiding en omkadering om in verschillende categorieën aan de slag te gaan. Daarom stopten we met de nieuwelingen.”

“Vive Le Velo maakte keuzes en opteert voor 14 junioren. Vlaams-Brabants kampioen Arne Van Roy wordt de kopman van de ploeg. De Merchtemnaar was al sterk als eerstejaars en kan hoge ogen gooien. Alle tweedejaarsjunioren raakten intussen onder dak bij degelijk gestructureerde teams met een goed programma.”

De Beker van België staat in rood aangekruist?

“Vorig jaar wonnen we geen enkele interclub, maar we speelden vaak wel mee voor de overwinning. In Angreau boekten we wel de dagzege als ploeg op een sterk heuvelachtige omloop. We leverden toen liefst vier renners af in de top twintig die zich afzonderde.”

“Het wijst erop dat we ons bergop goed uit de slag trokken. In het nieuwe seizoen gaan we met zeven eerste- en zeven tweedejaars aan de slag. Van de Merchtemse hardrijder Arne Van Roy verwacht ik gensters.”

In hoeverre is Vive Le Vélo Diegem een stabiele club naar sponsoring toe?

“Ook voor Vive Le Vélo Diegem vormt de sponsoring een heikel punt. In feite zou je in juli het kostenplaatje al rond moeten ebben, maar haast alle bedrijven werken met jaarbudgetten en plannen het toewijzen van de sponsoring pas op een later tijdstip.”

“Jaar per jaar bekijken we in welke categorie we van wal steken. Bij de junioren verwierven we al behoorlijk wat faam, waardoor al onze renners ook opgevist werden bij de beloften. Mijn zoon Yarno koos voor de Toekomstvrienden, dat de opvolger vormt van Rock Werchter.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio