Villa van ex-topgangster Danny Vanhamel in brand gestoken: daders lieten 'cadeautje' achter

Lummen -

De brand in de villa van ex-topgangster Danny Vanhamel (61) in Lummen is vrijwel zeker aangestoken. De daders lieten hun signatuur achter op de dure Audi van Van­hamel: een witte fles cava met een strikje rond.

De villa van Danny Vanhamel, die begin jaren 90 de elfjarige Anthony De Clerck ontvoerde, werd zondagnacht in brand ­gestoken. Dat blijkt uit de eerste vaststellingen van het onderzoek, en het wordt ook bevestigd binnen de entourage van de gewezen topcrimineel.

Danny Vanhamel en zijn gezin waren op het moment van de brand niet thuis. Ze waren op vakantie in Oostenrijk, en keerden gisteren in allerijl terug. Twintig jaar geleden brandde de villa ook al eens af. Opmerkelijk: hoewel er van de villa en de peperdure Audi, die naast de woning geparkeerd stond, niets meer overblijft, hebben de brandstichters een ‘cadeautje’ voor Vanhamel achtergelaten. Op het wrak prijkte een witte fles cava met een strikje rond. Een duidelijk statement, zeggen intimi van Vanhamel. “Danny verwachtte al lang dat er iets zou gebeuren. Maar hij laat zich niet kisten. Hij heeft niets meer, maar zal ongetwijfeld snel beginnen zijn villa weer op te bouwen.” Naar mogelijke dader(s) blijft het voorlopig gissen. Danny Va­hamel werd gisteren al door de politie ondervraagd over wie achter de brand kan zitten.

Begin jaren 90 werd Vanhamel wereldberucht nadat hij met zijn bende de elfjarige Anthony, de kleinzoon van de West-Vlaamse textielondernemer Roger De Clerck, een maand lang kidnapte. Jan, de zoon van Roger De Clerck, betaalde destijds 254 miljoen euro voor zijn vrijlating. Waar een deel van het geld naartoe is, blijft tot op vandaag onduidelijk. Van­hamel zat dertien jaar gevangenisstraf uit, maar is ondertussen al geruime tijd op vrije voeten. Hij werkt nu in de bouwsector.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees