Shuttlebussen moeten stormloop op boshyacinten verzilveren

Shuttlebussen moeten stormloop op boshyacinten verzilveren

De boshyacinten lokken in de lente elk jaar duizenden wandelaars naar het Hallerbos. Foto: idh

Halle -

Duizenden wandelaars ontdekken elk jaar in de lente het paarse tapijt van boshyacinten in het Hallerbos. De stad Halle wil dat succes toeristisch verzilveren door meer van deze bostoeristen ook naar de stad te halen. Een shuttlebus moet daarbij helpen.

Elk jaar rond half april ontstaat er een echte rush op het Hallerbos. Elk jaar weer ontvouwt zich daar een bijzonder spektakel met duizenden boshyacinten die er dan gedurende een drietal weken bloeien. Het geurige paarse bloementapijt, een puur geschenk van de natuur waar Halle voor het overige weinig werk aan heeft, lokte de jongste jaren steeds meer toeristen uit de hele wereld. Hallenaren kennen het fenomeen al heel lang maar sinds foto's en filmpjes veelvuldig gedeeld worden op de sociale media werd het Hallerbos ook wereldwijd een fenomeen.
"Het is niet elke stad gegeven om elk jaar duizenden toeristen over de vloer te krijgen voor een natuurfenomeen. Spijtig stellen we vast dat het gros van deze Hallerbostoeristen de stad zelf links laat liggen. Toeristisch liggen hier voor Halle nochtans opportuniteiten die we graag willen verzilveren", aldus schepen van toerisme Marc Snoeck (SP.A). "Een eerste stap die we dit jaar willen realiseren is het inleggen van een shuttlebus tussen het station van Halle en het Hallerbos tijdens de drukste weekeindes van de hyacintenbloei. Op dat moment rijden er weinig bussen richting Hallerbos. Op die manier willen we ook het Hallerbos en de omgeving ontlasten van wagens die zich her en der in de kleine straten parkeren en soms voor chaos zorgen. Het Hallerbos zelf mag men al een tijdje niet meer met de wagen in."
"En mensen die met de bus afgezet worden in Halle, bezoeken dan misschien ook wel ons stadscentrum met zijn winkelstraten en horecazaken, onze basiliek, ons streekmuseum in Den Ast en zo meer", aldus Marc Snoeck. "Misschien maken mensen er wel een weekeindje Halle van. In elk geval schrijven we voor 2017 een budget van 10.000 euro in om toeristische initiatieven rond het hyacintentoerisme te ontwikkelen. Naast shuttlebussen komen er zeker ook folders die de bostoeristen naar de stad zelf moeten lokken. In het bos zelf willen we samen met het Agentschap voor Natuur en bos nog meer jobstudenten en vrijwilligers inzetten om toeristen wegwijs te maken", aldus Marc Snoeck. Andere ideeën zijn nog volop in ontwikkeling.

 

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees