Antwerpse elitieagenten schakelen gewapende man uit met acht plastic kogels

Antwerpse elitieagenten schakelen gewapende man uit met acht plastic kogels

De man weigerde zijn messen neer te leggen in de Wouter Haecklaan. Foto: rr

Deurne -

Leden van de Snelle Respons Teams hebben zondagnacht een gewapende man overmeesterd. De man zwaaide met twee messen en werd neergeschoten met plastic kogels.

Een 46-jarige man liep zondagnacht te zwaaien met twee messen op de Wouter Haecklaan. Snelle Respons Teams (SRT) snelden ter plaatse en benaderden de man, die weigerde om zijn wapens neer te leggen. Toen hij ook nog richting een politie-inspecteur stapte, zette het SRT de FN 303 in, een minder dodelijk wapen om projectielen af te vuren. Met het luchtdrukwapen werden acht plastic kogels op de gewapende man afgevuurd. Vervolgens kon de man in de boeien geslagen worden.

“Hij raakte lichtgewond en werd voor verzorging overgebracht naar het Jan Palfijnziekenhuis”, bevestigt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. Daarna werd de man meegenomen naar het cellencomplex op de Noorderlaan. “Hij werd niet voorgeleid bij de onderzoeksrechter”, zegt parketwoordvoerster Sylvie Van Baden.

Of de man onder invloed was op het moment van de feiten werd gisteren niet bevestigd. Wel zou hij te kampen hebben met een oorlogstrauma, opgelopen in de Balkan waar de roots van de man liggen.

Lees meer in Het Nieuwsblad editie Antwerpen-Stad van dinsdag 3 januari

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees