Nieuwe lessenreeks EHBO voor wie het verschil wil maken

Nieuwe lessenreeks EHBO voor wie het verschil wil maken

Foto: Lut Laureys

Lochristi - De lokale afdeling van het Rode Kruis organiseert ook dit jaar een lessenreeks Eerste Hulp Bij Ongevallen. Wie de cursus volgt is in staat om eerste hulp toe te dienen bij een verstuiking, een brandwonde of hartfalen. De cursus is gratis en is bestemd voor iedereen die minstens 16 jaar is of dit jaar 16 wordt. Na die cursus hoeft men zich niet noodzakelijk verplicht te voelen om toe te treden als vrijwilliger bij het Rode Kruis, al kan dat natuurlijk altijd. Wie de cursusreeks volledig doorloopt en het examen aflegt weet dat hij of zij wel het verschil kan maken in bepaalde situaties waarbij een collega, vriend, of iemand uit het gezin moet geholpen worden. De cursus begint op woensdag. 11 januari

De lessen vinden plaats in het Rode Kruislokaal in Uyttenhove, telkens van 19 tot 22u15. Er zijn acht lessen en op maandag 20 maart is er het examen.

De andere data: woensdag. 18 en 25 januari. Woensdag 1 februari. Maandag 13 en 20 februari. En maandag 6, 13 en 20 maart (examen).

Inschrijven kan via vorming@lochristi.rodekruis.be. Voornaam, naam, adres, e-mail, telefoonnummer en geboortedatum vermelden.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio