Israëlische premier drie uur ondervraagd door politie in corruptiezaak

Israëlische premier drie uur ondervraagd door politie in corruptiezaak

Foto: AFP

De Israëlische politie heeft Benjamin Netanyahu maandag drie uur lang ondervraagd. De Israëlische premier wordt ervan verdacht “illegale cadeaus” te hebben ontvangen, zo meldt een woordvoerder van de politie.

“Op dit moment kunnen er geen details worden gegeven”, aldus de mededeling. Het ministerie van Justitie bevestigde echter in een persbericht dat Netanyahu ondervraagd werd door de eenheid “Lahav 443” van de politie, die bevoegd is voor de strijd tegen corruptie.

De premier wordt “ervan verdacht illegale geschenken te hebben ontvangen van zakenmannen”, klinkt het nog. Een deel van de informatie die de politie ontving tijdens haar onderzoek, waaruit zou blijken dat de premier systematisch reizen naar het buitenland zou hebben laten betalen door rijke personen die hem ook geschenken hebben gegeven, heeft niet tot voldoende bewijzen geleid om een strafrechtelijk onderzoek te starten, aldus het ministerie van Justitie nog.

“Wacht met de feestelijkheden”

Netanyahu verdedigde zichzelf maandag via Facebook. Hij beschuldigde zijn politieke tegenstanders en bepaalde media ervan zijn regering “te willen laten vallen zonder verkiezingen, zoals de democratie dat voorschrijft” maar met een campagne tegen hem. De premier verklaarde ook al aan zijn Likoed-partij dat de mensen die uitkijken naar zijn ondergang, niet moeten verwachten dat hij snel zal vertrekken. “Wacht met de feestelijkheden, jullie moeten je niet haasten. Ik heb het eerder al gezegd en zeg het nog een laatste keer: er zal niets zijn, want er is niets.”

In de Israëlische wetgeving is opgenomen dat een lid van de regering tegen wie een akte van beschuldiging loopt voor corruptie zijn ontslag moet indienen.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees