Oud-manager stapt naar rechter om biografie Thomas Dekker

Oud-manager stapt naar rechter om biografie Thomas Dekker

Foto: Eran Oppenheimer

Voormalig manager Jacques Hanegraaf van de Nederlandse oud-wielrenner Thomas Dekker heeft een kort geding aangespannen tegen auteur Thijs Zonneveld en uitgeverij Overamstel van de biografie ‘Mijn Gevecht’ van Dekker. Hanegraaf wil een verbod op een nieuwe druk van de bestseller.

De oud-wielrenner meent dat er leugens in het boek staan over hem en laakt het gebrek aan wederhoor. De rechtszaak dient donderdag voor de rechtbank in Amsterdam.

Hanegraaf deed al zijn beklag over het boek bij het uitbrengen vorig jaar november. Hij noemde de beschuldiging dat hij destijds als manager Dekker zou hebben aangezet tot het gebruik van doping “totale onzin en pure laster”.

In De Telegraaf van dinsdag herhaalt Hanegraaf zijn kritiek op het boek, waarin ook staat dat hij Dekker persoonlijk in contact bracht met de beruchte Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes. “Ik word in het boek neergezet als een crimineel, terwijl ik die Fuentes nog nooit van m’n leven heb ontmoet.”

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.