Niels Albert scherp na parcoursaanpassing BK: “Te veel loopwerk? Voor de renners van De Bie wel, ja”

Niels Albert scherp na parcoursaanpassing BK: “Te veel loopwerk? Voor de renners van De Bie wel, ja”

Foto: BELGA

Niels Albert heeft scherp gereageerd op de beslissing om de loopstrook van het BK veldrijden met 150 meter in te korten. Dat de parcourswijziging er kwam na kritiek van onder meer Danny De Bie, de ploegleider van Marlux-Napoleon Games die voor onze krant het parcours ging verkennen, kan maar op weinig begrip rekenen. “En wat als morgen een andere ploegleider de omloop verkent en vindt dat de brug te hoog is?”, schrijft Albert in zijn column in Het Laatste Nieuws.

De parcourswijziging is geen goed nieuws voor ploegleider Niels Albert van Crelan-Charles en zijn poulain en topfavoriet Wout van Aert. Die zou gebaat zijn met meer loopwerk. “Met andere woorden: in het jaar 2017 kan een ploegleider beslissen over de lengte van het parcours en het aantal meter dat gelopen moet worden?”, reageert Albert scherp in zijn column in Het Laatste Nieuws.

De ex-veldrijder haalt meteen ook uit naar Marlux-Napoleon Games. “Bij het team van Mettepenningen kennen ze de truken van de foor. Ik herinner me het BK in Mol, waar Mettepenningen een parcoursaanpassing wilde. Ook daar ging het over te veel lopen. Een jaar later in Waregem wilde Vantornout de balken weg. En nu vindt Danny De Bie dat er in Oostende te veel gelopen moet worden...”

“150 meter meer of minder zullen Wout niet tegenhouden”

Niels Albert scherp na parcoursaanpassing BK: “Te veel loopwerk? Voor de renners van De Bie wel, ja”
Albert vuurt regerend Belgisch kampioen Van Aert aan. Foto: Peter Malaise / pma

Volgens Albert was er dan ook weinig mis met het parcours. “Of bedoelt De Bie misschien dat het te veel loopwerk is voor zijn renners?”, verwijst hij naar de weinig neutrale rol van die laatste. De renners van Marlux-Napoleon Games behoren immers niet bepaald tot de beste lopers. “Maar wat als morgen een andere ploegleider de omloop verkent en vindt dat de brug te hoog is?”

Ook de redenering dat het parcours te zwaar zou zijn voor de nieuwelingen en de junioren houdt geen steek, zegt Albert. “Dan maken ze toch een aparte, ingekorte toer voor hen? Zo eenvoudig wordt dat normaal opgelost. Nee, ik kan geen begrip opbrengen voor deze ingreep.” Toch wil de Belgische kampioen van 2011 zich niet verstoppen achter de parcourswijziging. “Of het nu regent, vriest of sneeuwt, wij zakken naar Oostende af voor niets anders dan de driekleur... En 150 meter meer of minder zal Wout van Aert niet tegenhouden!”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.