Ligt er voor Bradley Wiggins een nieuwe carrière in de wintersporten in het verschiet?

Ligt er voor Bradley Wiggins een nieuwe carrière in de wintersporten in het verschiet?

Foto: AFP

De Britse wielrenner Bradley Wiggins heeft zijn carrière een nieuwe wending gegeven. Voor het tv-programma “The Jump”, dat wordt uitgezonden op Channel 4, zal de oud-Tourwinnaar zich wagen aan disciplines als schansspringen, skeleton, bobsleeën en reuzenslalom. Dat maakten de programmamakers dinsdag bekend.

“Skiën is een grote passie van mij”, legde de 36-jarige Wiggins uit. “Samen met de toezegging van verschillende andere deelnemers heeft dat me overtuigd om in dit avontuur te stappen.”

Naast Wiggins zullen ook oud-Liverpoolspits Robbie Fowler en voormalig kapitein van het Engels rugbyteam Jason Robinson deelnemen. “Ik zie het als een sportieve uitdaging en doe echt mee om te winnen”, vervolgde Wiggins.

Vorige week woensdag kondigde Wiggins zijn afscheid aan de wielersport aan. Wiggins pakte in zijn lange carrière vijf olympische titels (1 in het tijdrijden, 4 op de piste), zeven wereldtitels (1 in het tijdrijden, 6 op de piste) en de eindzege in de Tour van 2012. Zijn laatste zege was de Zesdaagse van Gent, aan de zijde van Mark Cavendish.

Olympisch skikampioene Chemmy Alcott bood alvast hulp aan op Twitter.

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.