Bekende reisgidsenuitgever zet Antwerpen in top 10 van te bezoeken steden

Bekende reisgidsenuitgever zet Antwerpen in top 10 van te bezoeken steden

Foto: Wim Hendrix

Antwerpen -

Met de start van het nieuwe jaar heeft de bekende Britse reisgidsenuitgever Rough Guide zijn jaarlijkse top-tien bekend gemaakt van steden over de hele wereld die in 2017 een bezoekje verdienen. In dat lijstje prijkt Antwerpen op een vijfde plaats naast onder andere Parijs, Palma de Mallorca en Osaka.

Op haar website heeft Rough Guide, dat reisgidsen uitbrengt over landen en steden van over heel de wereld, erg lovende woorden over voor Antwerpen. “Hoewel het niet het bevolkingsaantal heeft van het vlakbij gelegen Brussel, is Belgiës tweede grootste stad zonder twijfel de culturele trekpleister van het land. De stad biedt daarnaast alle opwinding van een echte grote metropolis”, zo staat er te lezen.

“Antwerpen is al eeuwenlang een trots van Vlaanderen en huisvest een van de grootste havens ter wereld die teruggaat tot de Middeleeuwen. Vandaag kan je er het pad van de geschiedenis volgen langsheen Gotische en Renaissance-architectuur, fantastische musea en cafés die een aantal van Europa’s meest unieke bieren aanbieden”, gaat het verder.

“De stad heeft zichzelf op de kaart gezet als een van de belangrijkste modesteden ter wereld, wat het in niet geringe mate te danken heeft aan enkele wereldvermaarde ontwerpers die bekend staan als de ‘Antwerpse Zes’. Creatievelingen blijven hier neerstrijken en hebben geleid tot een excellente caféscene, modeboutiques, kunstgalerijen, regelmatige pop-up events en een absoluut wild nachtleven, niet in het minst in het zuiden van de stad.”

Op nummer één in het prestigieuze lijstje prijkt Parijs. “Parijs is veerkrachtig, uitdagend en onnoemelijk romantisch en verliest nooit zijn charme, ongeacht de massa toeristen die elk jaar in de stad neerstrijken”, zo wordt de lichtstad omschreven.

De volledige top-10 ziet er als volgt uit:

1.Parijs (Frankrijk)

2.Isfahan (Iran)

3.Nairobi (Kenia)

4.Bristol (Engeland)

5.Antwerpen (België)

6.Medellín (Colombia)

7.Atlanta (USA)

8.Osaka (Japan)

9.Guadalajara (Mexico)

10.Palma, Mallorca (Spanje)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio