Definitief: loopstrook op BK teruggebracht tot 250 meter: “Passen gewoon het reglement toe”

Definitief: loopstrook op BK teruggebracht tot 250 meter: “Passen gewoon het reglement toe”

Foto: Foto Kurt

De KBWB heeft er geen gras over laten groeien na de commotie die ontstond over de parcourswijziging van het BK veldrijden. Veldritcoördinator Eddy Lissens vertelde aan onze redactie dat de loopstrook ingekort zal worden van 300 naar 250 meter. “We hebben gewoon het reglement toegepast. En dat zegt dat slechts tien procent van de totale afstand op voorhand als niet-berijdbaar mag worden beschouwd.”

Consternatie gisteravond in het veldritwereldje: na de verkenning met een reporter van onze krant uitte Danny De Bie van Marlux-Napoleon Games kritiek op de volgens hem al te lange loopstrook in het parcours, waarop de organisatie bekendmaakte dat die met 150 meter zou ingekort worden. Zo’n vaart zal het uiteindelijk niet lopen.

“Het oorspronkelijk uitgetekende parcours bedroeg 3000 meter en dus mocht er driehonderd meter worden gelopen”, legt Lissens uit. “Maar er zijn de jongste weken nog enkele wijzigingen aangebracht waardoor het parcours nu maar 2525 meter lang is. En dus hebben we ons beperkt tot een loopstrook van 250 meter. En ja, dat hebben we vandaag allemaal heel secuur nagemeten.”

Parcours voor nieuwelingen en dames extra ingekort

Ook nieuw: zowel voor nieuwelingen als dames wordt de lus over het strand nog extra ingekort. Lissens: “Zij volgen de vloedlijn slechts een 50-tal meter en slaan dan meteen rechtsaf, laten beide kunstmatige bergjes links liggen en lopen terug naar de brug.”

Lissens zakt ook morgen (woensdag, nvdr) naar de kust af. “Maar we gaan de uitgestippelde trajecten niet meer wijzigen. Het is jammer dat de indruk is gewekt dat de loopstrook op vraag van een ploegleider is ingekort want dat is zeker niet het geval. We hebben gewoon het reglement toegepast. En dat zegt dat slechts tien procent van de totale afstand op voorhand als niet-berijdbaar mag worden beschouwd.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.