Food

“Biologische wijn smaakt beter dan ‘gewone’ variant”

“Biologische wijn smaakt beter dan ‘gewone’ variant”

Foto: Shutterstock

De smaak van biologische wijn wordt vaak beter beoordeeld dan die van ‘gewone’ wijn. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Californië.

Een team Amerikaanse onderzoekers analyseerde maar liefst 74.148 recensies van Californische wijnen, geproduceerd tussen 1998 en 2004, en kwamen tot een opvallende conclusie. Biologische wijntjes krijgen van wijnkenners en sommeliers vaak een betere score dan hun ‘gewone’ varianten. Dat staat zwart op wit in het wetenschappelijk tijdschrift Journal of Wine Economics.

De biologische soorten behalen gemiddeld 4,1 punten meer dan de niet-biologische varianten. Tijdens het onderzoek werd enkel gekeken naar de beoordelingen van experts, maar werden de wijnen niet echt geproefd.

De wetenschappers vermoeden dat de biologische dranken beter smaken omdat er op de gebruikte druiven geen pesticiden worden gebruikt. Een eerder onderzoek aan de universiteit van Stanford toonde echter aan dat er weinig smaakverschil zit op biologische voedsel en de ‘gewone’ tegengangers.

Corrigeer