Rechtbank verklaart café ’t Gebouw op de markt failliet

Rechtbank verklaart café ’t Gebouw op de markt failliet

De reclamepanelen waren eerder al van de gevel verdwenen. Foto: ima

Arendonk -

Voor de rechtbank van koophandel in Turnhout is dinsdag het doek gevallen over café ’t Gebouw aan de Vrijheid in Arendonk. De kroeg was al enkele weken gesloten.

De handelsrechter verklaarde dinsdag Weber Dirken (27) in eigen naam failliet. Hij was de uitbater van café ’t Gebouw op de markt in Arendonk, vlak naast café De Mèt. De cafébaas had zelf de boeken neergelegd.

Dirken, een Arendonkenaar van Burundese afkomst, opende zijn café in november 2013. Het lokte al tijdens het openingsweekend veel volk.

Sinds enkele weken was het café gesloten. “Gesloten wegens verbouwingen”, staat te lezen op een briefje dat aan de ruit is bevestigd. De reclamepanelen zijn de voorbije weken al van de gevel verwijderd. Het café droeg eerder al verschillende namen, waaronder ’t Verdiep.

Midden vorige maand ging in Arendonk ook al café Den Heikant aan de Kloosterbaan op de fles. Op de markt in Arendonk sloot in juni 2014 ook al café Marnuel de deuren.

De rechtbank stelde de curatoren Jean De Chaffoy en Luc Plessers aan om het faillissement van ’t Gebouw verder af te werken.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio