Nu ook vrouwen ontevreden over extra inkorting van zandstrook op BK

Nu ook vrouwen ontevreden over extra inkorting van zandstrook op BK

Foto: BELGA

Brussel -

Tijdens het Belgisch kampioenschap veldrijden, zaterdag en zondag in Oostende, zal de doortocht op het strand voor de nieuwelingen en vrouwen (elite en jeugdcategorieën) tot 165 meter beperkt worden.

De mannen elite, beloften en junioren gaan 380 meter over het strand. Daarvan is 130 meter berijdbaar, zodat de loopstrook dus tot 250 meter beperkt is. Maandag maakte de organisatie bekend dat de loopstrook zou worden ingekort met 150 meter, maar er wordt slechts 50 meter van geknipt. “Dat was nodig omdat het loopwerk reglementair niet meer dan tien procent van het volledige parkoers mag bedragen en de totale afstand is 2.525 meter”, verduidelijkte veldritcoördinator Eddy Lissens

Belgian Cycling benadrukt dat het parcours voor het overige perfect berijdbaar is. “Met snelle rechte stroken die worden afgewisseld met technische passages, waarvoor de renners niet van de fiets moeten. Het publiek zal de renners op de hippodroom uitgebreid aan het werk kunnen zien. Tot slot herhalen wij dat Belgian Cycling over het parcours beslist in overleg met de plaatselijke organisatie”, klinkt het in een persmededeling.

Of de dames blij zijn met die extra parcoursverkorting is maar de vraag. Meervoudig kampioene Sanne Cant is er alvast niet over te spreken. “Kunnen we daar nog iets aan veranderen?”, vroeg ze zich gisteren af. “Wij worden graag gelijk behandeld. Anders moeten we ons BK op de piste gaan rijden.”

Laura Verdonschot, uitstekend op dreef de laatste weken en één van de belangrijkste uitdaagsters van Sanne Cant, is ook niet opgezet met de wijziging. “Het zou jammer zijn indien wij geen gelijkgesteld parcours krijgen als de mannen. Iedereen wilt toch die kloof tussen dames en heren dichten”, aldus Verdonschot.

 

 

Corrigeer