Komt truck aanslag Berlijn in museum terecht? “Vrachtwagen maakt deel uit van onze geschiedenis, of we dat nu willen of niet”

Komt truck aanslag Berlijn in museum terecht? “Vrachtwagen maakt deel uit van onze geschiedenis, of we dat nu willen of niet”

Foto: AFP

Er gaan in Duitsland stemmen op om de vrachtwagen die op 19 december in Berlijn gebruikt werd bij een aanslag op een kerstmarkt op te nemen in het musem ‘Das Haus der Geschichte’

De voorzitter van de stichting achter het museum, Hans Walter Hütter, zegt dat de vrachtwagen deel uitmaakt van de geschiedenis van Duitsland, “of we dat nu willen of niet.” Daarom wordt erover nagedacht om de vrachtwagen eventueel op te nemen in een van de populairste musea van het land. Of dat ook echt zal gebeuren, is niet duidelijk. “Het is nog te vroeg om daar een sluitend antwoord op te geven”, zegt Hütter het Duitse persagentschap DPA. “We hebben eerst de nodige afstand nodig van de gebeurtenis om een beslissing hierin te kunnen nemen.”

En als de vrachtwagen al in het museum zal terechtkomen, dan zal het ook maar een deel ervan zijn, en niet de volledige truck. Die is namelijk te groot om in het museum te zetten.

12 doden

Bij de aanslag op 19 december reed een vrachtwagen, met terrorist Anis Amri aan het stuur, in op de kerstmarkt aan de Kaiser-Wilhelm Gedächtniskirche. 12 mensen kwamen om het leven. Tientallen anderen raakten gewond.

Anis Amri kon wegvluchten, maar werd een paar dagen later doodgeschoten in Italië.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees