Van vibrerende shorts tot zwevende radio's: dit zijn de opvallendste gadgets op de grootste technologiebeurs ter wereld

Van vibrerende shorts tot zwevende radio's: dit zijn de opvallendste gadgets op de grootste technologiebeurs ter wereld

Foto: RR

Van donderdag 5 januari tot zondag 8 januari vindt in Las Vegas de grootste technologiebeurs ter wereld plaats: CES. Het is de 50e editie van de beurs en opnieuw zijn er heel wat gadgets die voor het eerst getoond worden aan de wereld. Reden genoeg dus om de tien opvallendste op te lijsten.

Willow

Mama’s die melk moeten afkolven om aan hun jonge spruit te geven, het is een vaak vervelende taak. Het is pijnlijk en neemt nogal wat tijd in beslag. Met de ‘Willow breast pump’ komt mogelijk een einde aan de frustraties van vele jonge mama’s. De Willow is een schelp die in een BH gestoken kan worden, zonder dat het erg opvalt. De pomp werkt op batterijen en laat moeders toe om andere dingen te doen terwijl er tot 120ml melk afgekolfd wordt.

Vanaf dit voorjaar, met bijhorende app op je smarthphone die alles registreert, verkrijgbaar voor 407 euro.

Kuri

Als je nooit gerust bent wanneer je niet thuis bent, dan is het misschien te overwegen om ‘Kuri’ aan te schaffen. Dat is een ‘robot nanny’, die in essentie op je huis en/of kinderen past wanneer dat nodig is. Kuri is gemaakt door een bedrijf in handen van Bosch en moet ook dienen als 'vriend' voor jezelf of je kids. De robot spreekt niet, maar communiceert met geluiden, licht en expressieve ogen. Hij volgt ook bevelen op, die gegeven worden via een app op je smartphone.

Beschikbaar vanaf december 2017 voor 664 euro.

Virtual Reality-shoenen

Een VR-bril kent ondertussen iedereen, maar schoenen? Dat hadden mensen die zich graag in een virtuele wereld begeven, zoals gamers, nog niet. Het Japanse bedrijf Cerevo probeert daar nu verandering in te brengen door een paar VR-schoenen op de markt te brengen. “Als je een monster schopt, zul je dat nu kunnen voelen”, aldus Cerevo.

Vanaf dit jaar te koop voor een prijs tussen 950 en 1420 euro.

De Franse ontwikkelaar THEORY komt dan weer met de Hypersuit, een vliegsimulator voor VR:

De dunste TV ooit

TV’s zijn de voorbije jaren enkel maar dunner en dunner geworden. Zelfs flatscreens worden almaar minder dik. Op de technologiebeurs komt producent LG nu echter met de dunste TV ooit: de Wallpaper OLED. Deze kijkbuis is bijna zo dun als behangpapier, vandaar de naam. Het toestel wordt bovendien grotendeels opgehangen door middel van magneten. De TV plakt dus letterlijk tegen je muur.

Er werd momenteel nog geen prijs geplakt op de Wallpaper OLED.

Lego Boost

Iedereen kent Lego en velen hebben er in hun kindertijd uren mee gespeeld. Normaal gezien bewegen de dingen die je maakt met de blokken enkel als je er zelf handelingen mee uitvoert. Tot nu. Lego komt namelijk met Lego Boost, waarmee de blokjes “tot leven komen”. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen met 850 stukjes aan de slag om een robot, kat, space shuttle of gitaar te bouwen, om die vervolgens te besturen en te laten praten via een app.

Dit najaar te verkregen vanaf 150 euro.

Haarcoach

Altijd al een persoonlijke coach willen hebben voor je haar? Hier is de Kerastase Hair Coach van L’Oreal. Dat is een “slimme” haarborstel die via een microfoon aangeeft waar je haar gebroken of droog is, en wanneer je te hard kamt op een bepaalde plaats. Daarnaast geeft het tips om de gezondheid van je haar te herstellen.

Dit jaar beschikbaar vanaf 189 euro.

Waterdrone

Bij een drone denkt iedereen meteen aan iets dat kan vliegen. Het bedrijf PowerVision heeft nu echter een drone ontwikkelt die onder water kan bewegen. De PowerRay kan tot 30 meter diep gaan en HD-video’s maken die rechtstreeks op je smartphone te zien zijn. Het kan ook vissen detecteren tot 40 meter diep. Ideaal dus als je gaat vissen, zeker als je weet dat een speciaal licht is ingebouwd om de vissen naar de drone (die een haak heeft) te lokken.

Er werd nog geen prijs bekend gemaakt voor de PowerRay maar hij kan vanaf 27 februari besteld worden.

Smart Bed

Voldoende en goed slapen is essentieel voor elk van ons. Om elke nacht zachtjes weg te kunnen dromen, heeft Sleep Number een Smart Bed gemaakt. Een slim bed dus. Het past zich automatisch aan wanneer je snurkt, het voelt dat je koude voeten hebt om vervolgens warmte te produceren en het detecteert wanneer je positie niet optimaal comfortabel is. Telkens wanneer je van positie verandert, maakt het bed een nieuwe analyse.

De prijs van het Smart Bed is nog niet bekend maar het zou dit voorjaar wel op de markt komen.

Vibrerende shorts

Vrouwen die in een stad niet zo goed de weg weten, opgelet! Spinali Design komt namelijk met shorts op de markt die je al vibrerend de weg wijzen. Via twee sensoren gekoppeld aan je smartphone (via Bluetooth) worden vibraties gegenereerd om aan te geven of je naar links of rechts moet. De shorts vibreren ook hard genoeg om te melden wanneer de drager een sms of oproep krijgt.

Deze gadget is ook beschikbaar in langere jeans en kost tussen de 82 en 239 euro.

De zwevende radio

Een radio die niet op een kastje staat maar zweeft? Daarmee komt LG op de proppen. De PJ9 kan dankzij sterke elektromagneten tot 10 uur lang zweven. Het toestel is ook zonder de magneten bruikbaar en werkt op batterijen.

De prijs van dit toestel is nog niet bekend.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees