Luxeleventje van zoon van Afrikaanse dictator vol feestjes, vrouwen en privé-jets dreigt pijnlijk ten einde te komen

Luxeleventje van zoon van Afrikaanse dictator vol feestjes, vrouwen en privé-jets dreigt pijnlijk ten einde te komen

Foto: Instagram

Voor de rechtbank in Parijs staat deze week Teodoro Nguema Obiang Mangue terecht. De zoon van de langst dienende dictator van Afrika viel de voorbije jaren vooral op door op sociale media te pronken met zijn luxeleventje, maar dreigt nu een gigantische boete op te lopen omdat hij het geld van zijn arme land uitgegeven zou hebben.

Decadent is het, al die foto’s op de Instagram-account van Teodoro Nguema Obiang Mangue. De 47-jarige zoon van de president van Equatoriaal Guinea, die zelf vice-president en veiligheidschef is van het Afrikaanse land, pronkt graag met al de luxe in zijn leven.

Een paar voorbeelden? De Tron-achtige motorfiets op de foto hierboven bijvoorbeeld. 44.000 dollar waard. Of die Batmobiel-achtige wagen waarin hij stoer poseert. En dan al die halfnaakte vrouwen op decadente luxueuze feestjes, privé-jets, poepsjieke wagens en gigantisch dure restaurants. Hij kocht ook een huis van 35 miljoen dollar in Malibu.

Om maar te zeggen: de man keek op geen dollar. En dat terwijl het er in zijn land wel heel slecht aan toe gaat. Zo sterft 20 procent van de kinderen voor hun vijfde verjaardag en heeft meer dan de helft van de bevolking geen toegang tot proper drinkbaar water. Of zoals een man reageerde op een van de foto’s: “Jij geeft pakken geld uit aan onnozele zaken terwijl ik niet eens geld heb voor een brood.”

Maar het sprookje van de vice-president dreigt tot een pijnlijk einde te komen. Hij staat immers terecht voor een rechtbank in Parijs voor corruptie, het witwassen van geld en verduistering van geld. Zo zou Obiang volgens de aanklagers 115 miljoen verduisterd hebben tussen 2004 en 2011. Hij riskeert een bijzonder zware geldstraf en zelfs tijd in de gevangenis.

Bekijk hier alle foto’s.

#octoberfest #Múnich #germany#

A photo posted by Teodoro Nguema (@teddynguema) on

Corrigeer

RECENT NIEUWS

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees