Mylan schrapt 42 banen in Belgische vestigingen

Mylan schrapt 42 banen in Belgische vestigingen

Mylan is een Amerikaanse farmagroep onder meer bekend van de adrenalinespuit Epipen. Foto: BELGAIMAGE

De Amerikaanse farmagroep Mylan wil in ons land 42 banen schrappen na de overname van sectorgenoot Meda, zo schrijft De Tijd.

Mylan, bekend als producent van de adrenalinespuit Epipen tegen allergische reacties, kondigde vorige maand een forse herstructurering aan waarbij wereldwijd “minder dan tien procent” van het aantal banen zou verdwijnen. Bij de Belgische filialen (Mylan, Mylan EPB en Meda), waar 187 mensen werken, werd echter een sanering voorgesteld die veel verder gaat.

Mylan wil 42 banen schrappen in de vestigingen in Brussel, Hoeilaart en Waver. Dat is 22 procent van het personeel. “Na de eerste gesprekken in de procedure-Renault hebben we hoop dat dat aantal kan zakken”, zegt vakbondssecretaris Marian Willekens van LBC-NVK.

De sanering komt niet helemaal onverwacht, maar toch heerst er wrevel bij het personeel. “Van het personeel worden nu zware offers geëist, terwijl het loon van het management fors is gestegen”, zegt Willekens.

Het Amerikaanse zakenblad Forbes berekende dat Mylan-ceo Heather Bresch haar loon in acht jaar met 671 procent zag stijgen. De voorbije twee jaar verdiende ze 39 miljoen dollar (36,7 miljoen euro).

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees