Nog een remake op komst: nieuwe afleveringen van ‘Charmed’ in de pijplijn

Nog een remake op komst: nieuwe afleveringen van ‘Charmed’ in de pijplijn

Foto: ISOPIX

Er komt geen einde aan het recycleren van oude televisieseries. Na de vier succesvolle extra afleveringen van Gilmore Girls, volgde ook Prison Break met het nieuws dat er een vervolg aan de serie werd gebreid. Nu kan ook de Amerikaanse reeks ‘Charmed’ aan die lijst worden toegevoegd.

De originele reeks van Charmed liep van 1998 tot 2006, met de actrices Alyssa Milano, Holly Marie Combs, Shannen Doherty en Rose McGowan. Acht seizoenen lang gingen drie zussen in 178 afleveringen de strijd aan als knappe en moderne heksen tegen demonen en het kwaad.

De remake komt niet helemaal als een verrassing, want er waren al langer geruchten over onderhandelingen voor nieuwe afleveringen. Nu gaat het echter echt gebeuren, want de zender The CW heeft al een pilootaflevering besteld. Ze zijn nu het script aan het schrijven, wie er zal meespelen is nog onduidelijk.

Geen Prue, Piper en Phoebe

De originele actrices zullen niet meespelen in de nieuwe afleveringen. Alyssa Milano had eerder al laten weten dat ze niet te vinden was voor een remake. “Als ze een remake maken van charmed... Dat voelt toch nog pas als gisteren, het is nog te dichtbij...” tweette de ster. Ook Rose McGowan is het erover eens. “Flauw flauw flauw”, klonk het vanuit haar Twitteraccount. “De inspiratie is duidelijk op in Hollywood.”

De nieuwe versie gaat wel nostalgisch terugblikken op de vorige series en daar ook elementen van overnemen. Het concept klinkt alvast gelijkaardig: drie heksen bundelen hun krachten tegen het kwaad in 1976, in een regio in het noordoosten van de Verenigde Staten. Benieuwd? De nieuwe reeks zal nog in de loop van 2017 uitkomen.

Corrigeer

MEER NIEUWS