VOETBAL1STE PROVINCIALERSD JETTE - VK LIEDEKERKE - Liedekerke en Lars Bronselaer zijn tuk op een sterke terugronde

“We pinnen ons niet vast op de vijftiende plaats”

“We pinnen ons niet vast op de vijftiende plaats”

Lars Bronselaer over de trainerswissel: “Liedekerke had nood aan een nieuwe wind.” Foto: dsj

Liedekerke -

Na een draak van een heenronde begint men op de Heuvelkouter met een proper lei. De Liedekerkse aanvoerder Lars Bronselaer is niet bang voor het degradatiespook en gelooft in een flinke remonte.

De heenronde startte onder een slecht gesternte met een uitschuiver tegen RSD Jette. Zondag kan Liedekerke de kentering inzetten?

Lars Bronselaer: “Liedekerke is alvast tuk op een sterke terugronde. Met RSD Jette ontmoeten we wel een sterke tegenstrever. Voor de seizoenstart werd die ploeg bij de toppers getipt die een prominente rol zou vertolken in de titelstrijd. We verloren thuis met 1-4 na een match waarin we onder ons niveau bleven. RSD Jette bleek een stevige ploeg met enkele individuele toppers, al speelde een snelle tegentreffer ons toen wel parten. Eerste provinciale is een moeilijk in te schatten reeks. RSD Jette bleef misschien onder de verwachtingen, maar Liedekerke ontgoochelde nog forser. Iedereen kan in deze reeks iedereen kloppen. Bij ons debuut in eerste provinciale kenden we een forse terugval na Nieuwjaar waarna we ons pas op de slotdag wisten te redden. Nu spartelden we de hele heenronde onderin.”

Een geluk bij een ongeluk dat door de hervormingen slechts één ploeg zakt?

“We fixeren ons zeker niet op de vijftiende plaats omdat we gewoon meer in onze mars hebben. We kenden in de heenronde ook veel blessureleed, maar moeten gewoon beter kunnen doen. Ik koester het volste vertrouwen dat de resultaten snel in de lift zullen zitten. We moeten opnieuw uit de hoek treden met de typische Liedekerkse mentaliteit. Een overwinning op RSD Jette zou uiteraard het beste medicijn zijn. Een driepunter zou ons vleugels kunnen geven.”

Je was de boezemvriend van de vorige coach Steven Bellemans wiens vertrek even op een menselijke tragedie leek?

“Liedekerke had nood aan een nieuwe wind. De trainerswissel was de juiste keuze ondanks mijn mateloze respect voor Steven die acht jaar geleden mijn carrière lanceerde. Hij maakte me tot de speler die ik nu ben en daar blijf ik hem dankbaar voor. Onze vriendschap bleef intact en intussen volgde een nieuwe uitdaging bij Nederhasselt. Samen met coach Johan Hertveldt moeten we nu Liedekerke op de rails zetten. Door de bekermatch tegen Kampenhout bleef onze winterstop eerder beperkt waardoor we nauwelijks aan conditie inboetten. Hopelijk plukken we waar meteen de vruchten van.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio