Komt hier de Sint dit jaar aan tijdens de kerstmarkt?

Komt hier de Sint dit jaar aan tijdens de kerstmarkt?

De Winterfeesten en de kerstmarkt, gisteren op de laatste dag: weinig volk en kraampjes die al gesloten waren. Foto: fvv

Gent -

Zullen de Winterfeesten dit jaar al bezig zijn als de Sint arriveert? En kort na 1 januari al afgelopen? Als het van organisator Bart Goekint afhangt wel. Na de jaarwisseling zakte het bezoekersaantal immers in elkaar. Juridisch is die verschuiving echter niet evident.

Na vier weken van schaatsen, glühwein drinken en rondjes draaien in het reuzenrad zaten de Winterfeesten er gisteravond helemaal op. En dat was volgens organisator Bart Goekint geen dag te vroeg. Tijdens de laatste week, de week na Nieuwjaar en dit jaar ook de tweede week van de kerstvakantie, nam het bezoekersaantal een diepe duik.

De eerste drie weken, tussen 9 december en Nieuwjaar, waren zeer goed en ook met het totaal aantal bezoekers – tussen 1,5 en 1,8 miljoen – is de organisator tevreden. Maar de laatste week was er nog maar een vijfde van het aantal bezoekers in vergelijking met de drie voorafgaande weken. Daar willen Goekint, en met hem de standhouders, iets aan doen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees